Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    Etin marinesi için:
    200 gram bonfile
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı biberiye
    2 tutam taze kekik
    1 tutam adaçayı

    Sos için:
    5-6 adet arpacık soğanı
    3-4 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 adet yeşil Madagaskar biberi
    100 ml krema
    1 tatlı kaşığı hardal
    1 tablet tavuk bulyon
    Tuz
    Tane karabiber

    Patates püresi için:
    200 gram patates
    2 çorba kaşığı krema
    Yarım su bardağı süt
    2 çorba kaşığı tereyağı
    30 gram rokfor peyniri
    25 gram frenk soğanı

Bonfileyi iki parçaya ayırın. Derin bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, kekik, biberiye ve ada çayını ekleyip 1 gün marine edin. Diğer tarafta sos için arpacık soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Sıvı yağı bir tavaya alıp ısıtın. Sarımsak ve soğanları sıvı yağda marine edin. Yeşil biberi ekleyip birkaç dakika daha soteleyin. Sırasıyla krema, hardal ve tavuk bulyonu ekleyip kıvamlanmasını sağlayın. Tuz ve tane karabiber ekleyip tencereyi ocaktan alın. Garnitür için patateslerin kabuklarını soyarak 2-3 parçaya bölün ve orta ateşte pişirin. Suyunu süzerek aynı tencereye alın. Kısık ateşte 5 dakika kadar patateslerin suyunun buharlaşmasını sağlayın. Patatesler sıcakken bir çatalla ezerek püre haline getirin. Krema, süt ve tereyağını bir tencereye alıp karıştırdıktan sonra içine rokfor peynirini ekleyin. İyice karıştırarak patatese ekleyin. Doğranmış frenk soğanı ve tuz, biber ile tatlandırın. Etleri ızgarada ya da yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. Püre ve sosla birlikte servis yapın.