Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg dondurulmuş kontrfile (ince kıyılmış)
    1 çorba kaşığı fındıkyağı+Yarım su bardağı fındıkyağı
    1’er avuç kabuksuz yer fıstığı ve kabak çekirdeği içi
    10 adet acı biber turşusu (halka doğranıp, suda bekletilmiş)
    4 diş sarmısak
    3 tatlı kaşığı köri
    1 büyük çorba kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
    1.5-2 su bardağı sıcak su
    10 adet taze soğan başı

ÖNCELİKLE bir tavaya 1 çorba kaşığı fındıkyağını koyup, etleri atın.

ki tahta spatul ile, etleri lime lime ederek pişirmeye başlayın. Bu arada başka bir tavaya yarım su bardağı fındık yağını koyup, kabuksuz yer fıstığı ve kabak çekirdeğini yağda kızartın.

Tavanın kapağını kapatın çünkü kabak çekirdekleri mısır gibi sıçrar tavada. Birkaç dakika sonra biberleri ekleyin.

Et suyunu salıp, iki tarafı da kırmızılığını kaybettikten sonra, 4 diş sarmısağı tuzla irice ezip, tavaya atın. Biraz çevirin. Üzerine 3 tatlı kaşığı köri ekleyin. Tekrar karıştırıp, 1 çorba kaşığı fıstık ezmesini, ardından bir buçuk-iki su bardağı sıcak suyu ekleyin. Diğer tavada kavrulan malzemelerin içine ince kıyılmış taze soğan başlarını ekleyin. Hafif suyunu çeken et tavasının üzerine boşaltıp, altını kapatın. Yemeğin suyunun hafif koyu olması lazım. Bu şekilde servis yapın.