Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 adet kuzu pirzola
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı pulbiber
    Tuz

    Pilav için:
    2 su bardağı pirinç
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    200 gram mantar konservesi
    3 su bardağı sıcak su
    Tuz
ZEYTİNYAĞI, kekik, pulbiber ve tuzu karıştırıp, pirzolaları bu sosa bulayarak, 4-5 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra ızgaraya yerleştirip pişmeye bırakın. Diğer taraftan pilavı hazırlayın. Yağı kızdırıp, yıkanmış pirinçleri kısık ateşte 10 dakika kavurun. Üzerine dilimlenmiş mantarları, tuz ve suyu ekleyin. Bir iki kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağı en kısık ayarına getirin. Göz göz olana kadar pişirin. Kızarttığınız pirzolaları pilavla birlikte servis yapın.