Sofra

6 Porsiyon
45 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk kg’lık bütün kuzu pirzola
    3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 diş sarmısak
    10-15 adet küçük boy taze patates
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet pırasa
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    10-15 adet kiraz domates
    2-3 adet defne yaprağı
    Tuz, kekik, pulbiber
ZEYTİNYAĞINI, 1 diş dövülmüş sarmısak, kekik ve tuzla karıştırın. Pirzolanın her tarafına bu karışımı sürün. Buzdolabında 6 saat dinlendirin. Daha sonra pirzolanın iki ucunu birleştirip mutfak ipiyle bağlayın ve taç şekline getirin. Pirzolanın kemikli uç kısımlarını, yanmaması için tek tek alüminyum folyo ile sarıp bir tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin (tepside biriken suyu ara sıra etin üzerine kaşıkla dökün). Diğer taraftan patatesleri tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün ve ikiye bölün. Bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyup, üzerine verev doğranmış pırasa, patates, dövülmüş sarmısak, 2 dal kıyılmış maydanoz veayarlayıp, pırasa
yumuşayana kadar sote edin. 4Kuzu tacı servis tabağına alıp alüminyum folyoları çıkarın. Etrafına sote ettiğiniz sebzeleri yerleştirin. Orta kısmını maydanoz, dereotu, defne yaprağı ve kiraz domatesle süsleyip servis yapın. pulbiber ekleyin.Tuzunu