Sofra

1 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
    Yarım kırmızı biber
    4 dal maydanoz
    Yarım diş dövülmüş sarmısak
    Tuz, karabiber
    Servis için: Sumaklı soğan
    Bulgur pilavı
    2 adet sivri biber
    1 adet domates
KUZU etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarmısak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin. Daha sonra altı parçaya ayırın. Her parçayı rulo yapıp kare şişlere geçirin. Ortalarına hafifçe bastırarak iplik makarası şekline getirin. Mangal ateşinde pişirin. Sumaklı soğan, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle servis yapın.

Sebzeli kebabı yassı şişlere geçirip, yapışmaz yüzeyli tavada ya da elektrikli ızgarada da pişirebilirsiniz.