Sofra
Sıcak günlerin tadını, kendi yaptığınız yemeklerle donattığınız şık sofralarda, hoş sohbetler eşliğinde çıkarmak isterseniz, Elif Korkmazel’in pratik ve hafif tariflerini deneyebilirsiniz…

ELİF KORKMAZEL

6 Porsiyon

MALZEMELER

    2'şer adet kabak, patlıcan,

    havuç ve patates

    Avokadolu dip sos için:

    1 adet olgunlaşmış avokado

    Yarım çay bardağı zeytinyağı

    Yarım çay bardağı limon suyu

    3 dal kıyılmış taze soğan

    2 diş sarmısak, 8-10 dal dereotu

    5-6 dal nane, tuz

    Zerdeçallı sos için:

    4 çorba kaşığı zeytinyağı

    Bir tutam zerdeçal

    Tuz, pulbiber

Sebzeleri halka şeklinde doğrayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Avokado sos için iri doğranmış avokado, yarım çay bardağı zeytinyağı, limon suyu, taze soğan, sarmısak, dereotu, nane ve tuzu blenderden geçirin. 4 çorba kaşığı zeytinyağı, zerdeçal ve pulbiberi karıştırın. Kızaran sebzelerin üzerine zerdeçallı sosu gezdirin ve avokadolu sos ile birlikte servis yapın