Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet hazır pandispanya

    Kreması için:
    1 adet yumurta
    1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
    3 çorba kaşığı un
    Yarım litre süt
    Yarım paket vanilya
    2 çorba kaşığı kakao
    1 çorba kaşığı margarin

    Arasına:
    Vişne taneleri

    Sosu için:
    1 su bardağından biraz fazla su
    100 gram toz şeker 2 çorba kaşığı kakao
    1 çorba kaşığı nişasta
    1/5 su bardağı su
    160 gram doğranmış bitter çikolata
    40 gram krema
Krema için, tencerede yumurta, şeker, un ve kakaoyu karıştırın. Yavaş yavaş karıştırarak süt ilave edin. Tüm malzeme karışınca, kaynayana kadar pişirin. Ateşten alın. Vanilya ve margarini ekleyip, ılınmaya bırakın. Sos için, su ve şekeri bir taşım kaynatın. Nişastayı suda çözün. Kakao ve nişastayı ekleyerek, bir taşım daha kaynatın. Çikolata ve kremayı ilave ederek karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp, sosu da ılınmaya bırakın. Pandispanyayı ikiye ayırıp, arasına çikolatalı kremayı sürün. Vişne tanelerini yerleştirin. Pastanın üzerine çikolatalı sosu sürün. Dilerseniz pastanın üzerine de birkaç vişne tanesi yerleştirin. Buzdolabında soğutup, dilimleyerek servis yapın.