Sofra

ELİF KORKMAZEL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    10 çorba kaşığı irmik
    1 litre süt
    10 çorba kaşığı toz şeker
    1 çay bardağı kıyılmış fındık
    1 paket vanilya
    Üzeri için:
    İncir dilimleri ve böğürtlen reçeli
Bir tencereye süt, irmik ve toz şekeri alın. Çırpma teli ile çırpın. Daha sonra tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Fındık ve vanilya ekleyip karıştırın. Karışımı suyla ıslattığınız orta büyüklükte bir cam kaba boşaltın. Soğuması için buzdolabında 2 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. İncir dilimleri ve böğürtlen reçeliyle süsleyip, servis yapın.