Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    7 adet orta boy havuç
    1 su bardağı toz şeker
    3 paket (175'er gramlık) pötibör büskivi
    Yarım paket oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
    Yarım su bardağı krema
    Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
    1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
    1 paket vanilya
    Bir tutam tarçın

    Üzerine: 5 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
    2 adet küçük boy çubuk tarçın
    2-3 parça yarım ceviz içi
    1 dal melisa (aromatik bir bitki)
Havuçları rendeleyip bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Diğer taraftan bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp geniş bir kaba alın. Üzerine havuç, tereyağı, krema, ceviz, rendelenmiş portakal kabuğu, vanilya ve tarçın ilave edip karıştırın. Dikdörtgen bir kalıbı iki kat yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız harcı içine yerleştirin. Buzdolabında 4 saat bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına aktarın. Üzerine çekilmiş ceviz serpin. Ceviz içi, çubuk tarçın ve melisa ile süsleyerek servis yapın.