Sofra

ELİF KORKMAZEL

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Keki için:
    5 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı toz şeker
    4 çorba kaşığı kakao
    1 paket kabartma tozu
    3 su bardağı un
    Şerbeti için:
    2 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    Kreması için:
    1 adet yumurtanın sarısı
    2 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı toz şeker
    Bir buçuk su bardağı süt
    Yarım paket vanilya
    Süslemek için:
    2-3 çorba kaşığı rendelenmiş
    bitter çikolata
    8-10 adet kiraz şekerlemesi
Kek için, yumurtaları çukur cam bir kasede çırpın. Üzerine, yoğurt, kakao ve toz şeker ilave edip çırpmayı sürdürün. Kabartma tozunu unla karıştırıp hamura ekleyin. Derince ve kalp şeklinde bir kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Diğer taraftan şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuk şerbeti fırından çıkan sıcak kekin üstüne dökün ve soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra ters çevirerek servis tabağına alın. Kremayı hazırlamak için tüm malzemeyi karıştırıp ocağa koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra pastanın üzerini kaplayın. Çikolata parçaları ve kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın.