Sofra
Yöresel lezzetlerin en sevilen tariflerinden olan hasbeli aşı mutlaka denemelisiniz! İşte tadı damağınızda kalacak hasbeli aş tarifi...

MUHSİN ERTÜRK

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 çay bardağı yeşil mercimek

    1 su bardağı pilavlık bulgur

    1 çay bardağı firik

    4 çorba kaşığı tereyağı

    Yeteri kadar sıcak su, tuz

Mercimeği 2-3 saat ıslatıp süzün ve üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Bulgur ve firiği bol su ile ayrı ayrı yıkayın. Derin bir tencerede 3 çorba kaşığı tereyağını eritin ve bulgur ile firiği 1-2 dakika kavurun. Haşlanmış mercimeği suyuyla birlikte ekleyin ve kısık ateşte kendi suyunda pişmeye bırakın (suyu az gelirse biraz ilave edin). Tuzunu ayarlayın. Ayrı bir tavada kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin ve pilavın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.