Sofra

20 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Hamur için:
    3 su bardağı un
    100 gram oda sıcaklığında margarin
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı irmik
    20 gram yaş maya
    2 adet yumurta
    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    1 çay kaşığı tuz
    Yeteri kadar su
    Hamurların üzerine sürmek için:
    1 adet yumurta sarısı

    İç malzemesi için:
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    1 çay bardağı hindistan cevizi
    1 çay bardağı toz antep fıstığı
    Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
    7 adet yumurtanın akı

    Kızartmak için:
    Sıvı yağ

    Şerbeti için:
    2 kg toz şeker
    1 litre su
    Yarım limonun suyu

    Üzerine:
    Toz antep fıstığı
Öncelikle tüm iç malzemeyi iyice karıştırıp, bir kenara alın. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip, iki taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Hamur için unu tezgahın üzerine eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına margarin, yoğurt, irmik, maya, yumurta, rendelenmiş portakal kabuğu ve tuz ekleyin. Un hariç bütün malzemeyi karıştırın. Daha sonra kenarlardaki unu ortaya alın ve su ilavesiyle birlikte kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üstünü nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Merdane yardımıyla hamuru 3 mm kalınlığında açın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Hazırladığınız iç harçtan 1 parmak kalınlığında uzun şeritler yapın. 1 adet şeridi, açılmış hamurun kenarına koyup, rulo yapın ve kesin. İç harç ve hamur bitene kadar işleme devam edin. İç harçlı uzun hamurları baş parmak uzunluğunda kesin. Çok kızgın olmayan sıvı yağda önlü arkalı kızartın. Bir kevgir yardımıyla tatlıları yağdan alın ve soğuk şerbetin içine atın. 15 dakika şerbette beklettikten sonra servis tabağına alın. Antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.