Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    1 kg havuç
    Yeteri kadar su
    4 tatlı kaşığı tereyağı
    10 adet ezilmiş kakule
    1 su bardağı süt
    3 çay kaşığı süt tozu
    2 çay bardağı toz şeker

    Üzeri için: Hindistan cevizi ve kıyılmış badem
Havuçları rendeleyip tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Havuçlar yumuşayana dek haşlayıp daha sonra ezin. Tereyağını tavada eritip kakuleyi ilave edin. Üzerine havucu ekleyin. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın. Süt ve süt tozunu karıştırın. Havucun rengi değişmeye başlayınca sütlü karışımı ve toz şekeri ilave edin. Hafif koyulaşana dek pişirin. Küçük servis kaplarına pay edin. Üzerlerine hindistan cevizi ve badem serpiştirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.