MALZEMELER
Bir buçuk su bardağı+2 çorba kaşığı irmik
50 gram file badem
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
Bir su bardağından bir parmak eksik su
1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Süslemek için: Çubuk tarçın
İrmik, badem ve zeytinyağını kısık ateşte 15 dakika kavurun. Ayrı bir tencerede süt, su, toz şeker ve limon kabuğunu kaynama noktasına gelene kadar pişirin. İrmiği, sütlü karışıma ilave edip karıştırın. 5 dakika sonra ocaktan alın. Demlenmesi için 40- 45 dakika dinlendirin. Küçük kalp şeklindeki kalıpları servis tabaklarına yerleştirin. İçlerine tatlıyı pay edip, kalıpları çıkarın. Çubuk tarçınla süsleyip servis yapın.