Kurabiyeler her türlü içeceğin yanında en güzel giden yiyeceklerden biri. Bu lezzetli yiyeceği yapmak isteyenler, kurabiye tarifleri nedir ve nasıl yapılır? şeklinde araştırmalarını sürdürüyor. İşte kurabiye tarifleri nedir ve nasıl yapılır? sorusunun en güzel tarifle cevabı...
Elmalı kurabiye malzemeler
1 paket margarin veya tereyağı
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
İçine
1 çay bardağı şeker
5 orta boy elma
1/2 su bardağı fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Elmalı kurabiye yapılışı
Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu,sıvı yağı, eritip ılıttığımız margarini alıp çırpalım. Unu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru merdane ile 0,5 mm kalınlığında açalım. Sigara böreği keser gini hamuru 16 üçgen parça elde edecek şekilde keselim. Elmaları soyup rendeleyelim. Şekeri ekleyip elmaların suyu çekilene dek pişirelim. İçine fındığı ve tarçını da ekleyip karıştıralım. Her üçgen parçanın geniş kenarına elmalı harçtan bir miktar koyup hamurları rulo yaparak saralım. Margarinle yağlanmış fırın kabına hamurları dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerin üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Kurabiyeleri fırından alıp üzerlerine pudra şekeri eleyelim.
DONDURMALI KURABİYE GEREKLİ MALZEMELER
DONDURMALI KURABİYE TARİFİ YAPILIŞI
Dondurmalı kurabiyeniz hazır. Afiyet olsun.
ANNE KURABİYESİ MALZEMELER
Püf Noktası
Hamurun kıvamlı ve kulak memesi yumuşaklığında olabilmesi için, kullanacağınız tereyağının oda ısısında olması ve tüm malzemeler birbirine karışana dek güzelce yoğurmanız çok önemli. Hamurun içine limon kabuğu rendesi yerine portakal kabuğu rendesi de koyabilirsiniz, damak tadınıza göre ceviz ya da kuru üzüm de ilave edebilirsiniz. Hamuru yoğurmayı bitirdiğinizde ele yapışmayan bir hamur olması önemli, durum göre un ilavesi yapabilirsiniz.
ANNE KURABİYESİ NASIL YAPILIR?