Sofra
Çayın ve sohbetin yanına en güzel giden yiyeceklerden olan kurabiyelerin tarifleri merak ediliyor. Evinde yapmak isteyenler kurabiye tarifleri nedir ve nasıl yapılır? şeklinde sorularla arama motorlarında araştırmalar yapıyor. Peki, kurabiye tarifleri nedir ve nasıl yapılır? İşte tarifi...

MALZEMELER

Kurabiyeler her türlü içeceğin yanında en güzel giden yiyeceklerden biri. Bu lezzetli yiyeceği yapmak isteyenler, kurabiye tarifleri nedir ve nasıl yapılır? şeklinde araştırmalarını sürdürüyor. İşte kurabiye tarifleri nedir ve nasıl yapılır? sorusunun en güzel tarifle cevabı...

Elmalı kurabiye malzemeler

1 paket margarin veya tereyağı

3/4 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

4 su bardağı un

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

İçine

1 çay bardağı şeker

5 orta boy elma

1/2 su bardağı fındık

1 tatlı kaşığı tarçın

pudra şekeri (üzerine serpmek için)

Elmalı kurabiye yapılışı

Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu,sıvı yağı, eritip ılıttığımız margarini alıp çırpalım. Unu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru merdane ile 0,5 mm kalınlığında açalım. Sigara böreği keser gini hamuru 16 üçgen parça elde edecek şekilde keselim. Elmaları soyup rendeleyelim. Şekeri ekleyip elmaların suyu çekilene dek pişirelim. İçine fındığı ve tarçını da ekleyip karıştıralım. Her üçgen parçanın geniş kenarına elmalı harçtan bir miktar koyup hamurları rulo yaparak saralım. Margarinle yağlanmış fırın kabına hamurları dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerin üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Kurabiyeleri fırından alıp üzerlerine pudra şekeri eleyelim.

DONDURMALI KURABİYE GEREKLİ MALZEMELER

  • 200 gr tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır nişastası ( buğday nişastası da tercih edebilirsiniz )
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (tahminen 3 - 4 su bardağı)
  • 1 çay bardağı damla çikolata

DONDURMALI KURABİYE TARİFİ YAPILIŞI

  1. Malzemelerinizi masanızın üzerinde hazırladıktan sonra sıra geldi dondurmalı kurabiyenin yapılışına. Sırasıyla şu adımları takip edin:
  2. Margarin, sıvı yağ, yumurta, nişasta ve pudra şekerini mikser yardımı ile bir güzel çırpın.
  3. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  4. Yoğurma işleminin ardından damla çikolata ekleyip çok az daha yoğurmaya devam edin.
  5. Dondurma kaşığına hamuru koyup hafifçe bastırın ve kaşığı ters çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine çıkartın.
  6. 170 derecede 15 dakika pişirin.
  7. Fırından aldığınızda kurabiyelerin tepside soğumasını bekleyin.

Dondurmalı kurabiyeniz hazır. Afiyet olsun.

ANNE KURABİYESİ MALZEMELER

  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Püf Noktası

Hamurun kıvamlı ve kulak memesi yumuşaklığında olabilmesi için, kullanacağınız tereyağının oda ısısında olması ve tüm malzemeler birbirine karışana dek güzelce yoğurmanız çok önemli. Hamurun içine limon kabuğu rendesi yerine portakal kabuğu rendesi de koyabilirsiniz, damak tadınıza göre ceviz ya da kuru üzüm de ilave edebilirsiniz. Hamuru yoğurmayı bitirdiğinizde ele yapışmayan bir hamur olması önemli, durum göre un ilavesi yapabilirsiniz.

ANNE KURABİYESİ NASIL YAPILIR?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini elinizle yoğurarak güzelce karıştırın.
  • Sonrasından 1 yumurtanın tamamını, diğerinin ise sadece beyazını karışıma ilave edin. Sarısını bir kenara ayırın.
  • Ardından kalan tüm malzemeleri de ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edin.
  • Hamur istediğiniz kıvama geldiğinde, bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar kopartın, elinizle yuvarlayıp, hafif bastırarak tepsiye yerleştirin.
  • Bu şekilde tüm hamuru şekillendirip, tepsiye dizin.
  • Ardından kenara ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla kurabiyelerinizin üzerilerine teker teker sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin ve ılıklaşınca servis edin.