Sofra

ELİF KORKMAZEL

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg un
    1 paket yaş maya
    1 çorba kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı tuz
    1 kahve fincanı riviera zeytinyağı

    Kızartmak için:
    4 su bardağı riviera zeytinyağı

    Şurubu için:
    2 kg toz şeker
    5 su bardağı su
    Yarım limonun suyu
Şurubu hazırlamak için bir tencereye su, şeker ve limon suyunu birlikte koyup karıştırın ve kaynamaya bırakın. Üzerinde biriken köpükleri zaman zaman alın. Köpükler oluştuktan sonra, 10 dakika kaynatıp altını kapatın. Hamur için, derin bir kaba un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup ılık su ile çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde kabarmaya bırakın. Kabarınca yeniden karıştırın. Zeytinyağını derin bir kızartma tenceresine koyup kızdırın. Hamurdan, avuç dolusu bir parça alıp baş parmak ve işaret parmağı arasında sıkın. Yağa batırılmış bir kaşık yardımı ile hamurdan fındık büyüklüğünde lokmalar kopartıp yağa atın. Tencere lokmalarla dolunca sürekli karıştırarak kızartın ve kenarda bekleyen soğuk şuruba atın. 10-15 dakika bekletip ılık olarak servis yapın.