Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk su bardağı pirinç
    3 su bardağı süt
    1/3 su bardağı bal
    1 çay kaşığı vanilya
    1 çorba kaşığı margarin
    1 tutam tuz

    Şeftali sosu için:
    3-4 adet şeftali
    1/3 su bardağı esmerşeker
    2 çay kaşığı mısır nişastası
    l Yarım çay kaşığı tarçın
    1 tutam tuz
    1 çorba kaşığı margarin
    2 çorba kaşığı brendy
    6 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem
PİRİNCİ haşlayıp süzdükten sonra üzerine süt, bal ve tuzu ilave edin. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kuplara boşaltıp buzdolabına koyun. Şeftali sos için, şeftalileri soyup dilimleyin ve bir kaba alın. Üzerine esmerşekeri serpip yarım saat bekletin. Mısır nişastası, tarçın ve tuzu bir tencereye alın. Üzerine şeftalileri saldığı suyla birlikte ekleyip ocağa oturtun. Kısık ateşte 2-3 dakika kaynatın. Ateşten alıp margarin ve brendiyi ekleyin. Soğutup kuplara aldığınız sütlaçların üzerine pay edin. Bademle süsleyerek servis yapın