Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı un
    125 gram oda sıcaklığında margarin
    4 çorba kaşığı toz şeker
    1 adet yumurta
    1 adet yumurtanın sarısı
    1 çorba kaşığı soğuk su
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Harç için:
    Yarım kg yeşil elma
    1 çorba kaşığı margarin
    3 çorba kaşığı toz şeker
    100 gram kuş üzümü
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 çay kaşığı tarçın
    Üzeri için: Pudra şekeri

1 Harç için, elmaların kabuklarını soyup, dilimleyin. Derin bir kaba alıp, margarin ve toz şeker ilave edin. Ocağa oturtup, elma hafif yumuşayana dek pişin. Kuş-üzümü, dolmalık fıstık ve tarçın ekleyip soteleyin. Daha sonra soğumaya bırakın.
2 Tart hamuru için unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp, margarin, toz şeker, 1 adet yumurta, su, kabartma tozu ve vanilya ekleyip yoğurun. Buzdolabı poşetine yerleştirip, buzdolabının alt rafında 1 saat dinlendirin. Hamurdan kafes yapmak için bir parça ayırın. Kalanı tart kalıbı ebadında açıp, kenarlarını da kaplayacak şekilde yağlanmış kalıba yerleştirin. Üzerine harç yayıp, kenara ayırdığınız hamurla kafes yapın. 1 adet çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip servis yapın.