Sofra

4 Porsiyon
40 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet elma
    Yarım su bardağı dolmalık fıstık
    Tart hamuru için:
    Bir buçuk su bardağı un
    1 çorba kaşığı toz şeker
    200 gram margarin (1 paket margarin 250 gram)
    1 adet yumurta
    Bir tutam tuz
    Üst hamuru için:
    9 çorba kaşığı toz şeker
    2 adet yumurta
    50 gram margarin
    Bir buçuk su bardağı un
    1 su bardağı toz badem
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    Üzeri için:
    Pudra şekeri
    Servis için:
    Krema
Tart hamuru için un, toz şeker, parçalara ayrılmış margarin, yumurta ve tuzu iyice yoğurun. Nemli bir beze sarıp 20 dakika dinlendirin. Daha sonra merdane ile açıp yuvarlak tart kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Üst hamuru için toz şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Margarini parçalara bölerek ilave edin. Un, toz badem ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Tart hamurunu fırından alıp üzerine hazırladığınız üst hamurunu yayın. Elmaların kabuklarını soyup ikiye bölün. Daha sonra dilimlerinin birbirlerinden ayrılmamasına dikkat ederek incecik dilimleyin. Dilimlediğiniz yarım elmaları tartın üzerine yerleştirin. Dolmalık fıstık serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından aldığınızda üzerine pudra şekeri eleyip, servis yapın.