Sofra

3 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Tart hamuru için:

    l 1 su bardağı un
    l1 çay bardağı pudra şekeri
    l75 gram margarin
    (1 paket 250 gram)
    l1 adet yumurta

    Portakallı jöle için:

    l2 su bardağı su
    l1 su bardağı toz şeker
    l6 adet yaprak jelatin
    l3 adet dilimlenmiş portakal
Tart hamuru için, un, pudra şekeri, oda sıcaklığındaki margarin ve yumurtayı kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamuru küçük tart kalıplarına, içleri boş kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşene kadar pişirin. Portakallı jöle için su ve toz şekeri ocakta iyice kaynatın. Ayrı bir yerde jelatinleri soğuk suda yumuşatıp, toz şekerli suya ekleyin. Daha sonra ılınmaya bırakın. Küçük tart kalıplarına portakalları pay edin. Üzerine, ılık haldeki jöleyi ekleyip soğumaya bırakın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Jöleyi önceden pişirip soğuttuğunuz tartların içine ters çevirerek çıkartın. Dilediğiniz şekilde süsleyip, soğuk servis yapın.