Maç Sonuçları

Fenerbahçe Samatta ile turladı! Fenerbahçe 1-0 Kasımpaşa | MAÇ ÖZETİ

Ziraat Türkiye Kupası son 16 maçında Fenerbahçe sahasında Kasımpaşa ile karşılaştı. Sarı lacivertli takım, 51 dakikada suskun golcüsü Samatta'nın kafa vuruşuyla öne geçti ve çeyrek finale adını yazdıran son takım oldu.

Giriş: 14 Ocak 2021, Perşembe 19:35 Güncelleme: 14 Ocak 2021, Perşembe 23:15

Süper Lig'de 4 maçtır galip gelen ve lider Beşiktaş ile puanları eşitleyen Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda da yoluna devam ediyor. Son 16 turunun son maçında sahasında bir başka Süper Lig ekibi Kasımpaşa'yı ağırlayan Fenerbahçe, sahadan 1-0'lık skorla galip ayrıldı ve son 8'e adını yazdırdı. Kanarya'ya turu getiren gol, Samatta'dan geldi. Fenerbahçe formasıyla Karagümrük'e 2 gol atan ve suskunluğa bürünen Samatta, 104 gün sonra golle buluştu.

Fenerbahçe 1-0 Kasımpaşa | ÖZET

GOL | Fenerbahçe 1-0 Kasımpaşa

FENERBAHÇE'DE 11'DE 6 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'ndaki Kasımpaşa maçında lige göre 11'de 6 değişiklik yaparken, 9 eksikle sahaya çıktı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Kasımpaşa ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde ligde oynadıkları BB Erzurumspor maçına göre 11'de 6 değişiklik yaptı. Altay Bayındır, Ozan Tufan, Tisserand, Mame Thiam yedek kulübesinde yer alırken, Pelkas ve Sadık Çiftpınar ise kadroda bulunmuyor. Bu futbolcuların yerine kalede Harun Tekin, stoperde Lemos ve Serdar Aziz, orta alanın solunda Ferdi Kadıoğlu, forvette ise Cisse ile Samatta ilk 11'de sahaya çıktı.

Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş Kasımpaşa maçında kırmızı kart gördü

9 EKSİK

Fenerbahçe, kupa maçında Kasımpaşa karşısına 9 eksikle çıktı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Diego Perotti, Filip Novak, Tolga Ciğerci, Jose Sosa, Gökhan Gönül ve Sadık Çiftpınar'ın yanı sıra Dimitris Pelkas, Ömer Faruk Beyaz ve Kemal Ademi kadroda yer almadı.

Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında net fırsattan yararlanamadı

HARUN İLK KEZ, LEMOS 47 GÜN SONRA SAHADA

Fenerbahçe'de elmacık kemiği kırılan ve uzun süre sahalardan uzak kalan kaleci Harun Tekin, Kasımpaşa maçıyla birlikte bu sezon ilk kez resmi bir müsabakada sahaya çıkarken, sarı-lacivertlilerin Uruguaylı stoperi Lemos da 47 gün sonra sahada yer aldı.

Fenerbahçe'de kaleci Harun Tekin, bu sezon ilk kez bir resmi maçta kaleyi korudu. Fatih Karagümrük ile 15 Kasım tarihinde oynanan hazırlık maçında elmacık kemiği kırılan ve ameliyat olan Harun Tekin, kupada Sivas Belediyespor ve Karacabey Belediyespor maçlarında sakatlığı nedeniyle forma giymemişti. Bu sezon genç kaleci Altay Bayındır'ın arkasında yedek soyunan ve uzun süreli bir sakatlık yaşayan Harun, Kasımpaşa maçında Teknik Direktör Erol Bulut tarafından 11'de şans buldu.

İşte Kasımpaşa'nın Fenerbahçe maçında penaltı beklediği pozisyon

LEMOS 47 GÜN SONRA SAHADA

Sarı-lacivertlilerde Uruguaylı stoper Lemos da 47 gün sonra Türkiye Kupası'nda Kasımpaşa karşısında formasına kavuştu. Ligde 29 Kasım tarihindeki derbide Beşiktaş karşısında forma giyen Lemos, bu maçta yaşadığı sakatlığın ardından uzun süre sahada yer almamıştı. Derbinin ardından 4 maçta sakatlığı nedeniyle oynamayan Lemos, daha sonra oynanan 3 maçta ise yedek soyunmuştu.

LUCKASSEN İLK MAÇINA ÇIKTI

Kasımpaşa'nın Hollanda ekibi PSV Eindhoven'dan kiraladığı Hollandalı futbolcu Derrick Luckassen ilk maçına çıktı. Kasımpaşa'nın yeni transferi Luckassen, Ziraat Türkiye Kupası son 16 Turu maçında oynanan Fenerbahçe maçında ilk müsabakasına çıktı. PSV Eindhoven'dan sezon sonuna kadar kiralık olarak alınan 25 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe karşısında maça 11'de başladı.

Kasımpaşalı futbolculardan elle oynama itirazı

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA ÇEYREK FİNALE KALAN DİĞER TAKIMLAR

Antalyaspor
Sivasspor
Galatasaray
Konyaspor
Başakşehir
Beşiktaş
Alanyaspor