Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

İdmanda bile gol olurdu

Lige muhteşem bir başlangıç yapan Hatayspor, büyük bir alkışı hak ediyor. Süper Lig'e tarihinde ilk defa adım atan bir ekip olarak önce son şampiyon Başakşehir'i yendiler, sonra F.Bahçe ile berabere kaldılar. Tüm oyuncuları müthiş bir özveri ile mücadele etti. Hem oyuncuları hem de teknik adam olarak ilk Süper Lig deneyimi yaşayan Ömer Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Kolay değil yeni heyecanlar, yeni hataları da getirebilir. Ama heyecanlarını ayakta tutup motivasyonlarını sahaya yansıtırken hataları da aza indirerek 1 puanı ceplerine koydular.
F.Bahçe açısından maç 90 dakika artı uzatmalar olsa da ben son 10 dakika ve uzatma dakikalarına bakıyorum. Rakip 9 kişi kalmış ve bir nebze teslim olmuş. Yapacağı şey çok açık; kendi yarı alanına yaslanacak, başarabilirse de birkaç defa topu ileri taşımaya çalışacak. Ama en büyük plan, kendi ceza sahası civarında kalarak maçı bitirmek. Rakibin bunları yapacağı çok açıkken, F.Bahçe rakibinin bu temposuna uyan, idmandaki gibi orta alanda bol pas yapan, rakip ceza alanı civarında top çeviren bir takım görüntüsünden öteye geçemedi. Antrenmanda 11'e 9 yarı saha maçı oynasanız bile 15 dakikada 11'e 9 oynayan her takım mutlaka öyle veya böyle kapanan takıma 1 gol atar.
Son dakikalarda yapılan oyuncu değişikliklerinin ve saha içi oyun hamlelerinin çok yerine oturmadığını belirtmeliyiz. Hadi iki kanadı değiştirdin, orta alanı değiştirdin ve topa sahip oldun. Kanatlardan iş yapmaya çalışıyorsun, topu indireceğin yer ceza sahası. Hadi kulübeden bu hamleyi yapmadın, 9 kişi kalmış rakibine karşı en azından stoperlerinden birini oraya alıp karambol topu denemek bile F.Bahçe'ye daha çok pozisyon getirirdi. Topa sahip olmak önemli ama futbolun temel noktası golü bulmak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA