Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Yol verin gideyim!

Neymar’ın satışıyla başlayan süreçte yanlış transferler ve hoca seçimleri yüzünden Barcelona yönetimi ile ters düşen Mess i son olarak Luis Suarez’in de gözden çıkarılması ile ayrılık kararını verdi. Yönetim ise bedava gidişin önüne geçmek istiyo

ÇOK değil, iki hafta önce 8-2'lik Bayern Münih hezimetinin üzüntüsünü yaşayan Barcelona taraftarlarını bundan daha fazla ne üzebilirdi diye sorsanız, elbette ki Messi'nin ayrılığı denirdi. Aralık ayında 6. kez kazandığı Altın Top ödülünün töreninde "Benim Barça ile bağım imzayla, kağıtlarla değil" diyen Arjantinli yıldız önceki gece kulübe resmi evrak olarak kabul edilen burofaxı gönderip gitmek istediğini dünyaya duyurdu. Peki Messi'ye bu kararı aldıran nedenler nedir? Rijkaard döneminde çıkış yapan, Guardiola ile zirveye oturan ve inmeyen Messi'nin son yıllarda teknik adam tercihinden futbolcu transferine kadar birçok konuda Barça yönetimlerinin karşısına dikildiği yazıldı çizildi.

KRİZ GÖSTERE GÖSTERE GELDİ
LUİS Enrique'nin 2017'deki ayrılığı öncesinde kazanılan bir Şampiyonlar Ligi vardı: (2015). A.Madrid'e ardından Juventus'a elenen Barça, 2018'de Roma'ya 4-1'in rövanşında 3-0, ertesi yıl ise Liverpool'a 3-0'ın rövanşında 4-0 mağlup olup, Real Madrid'in 3 kez Şampiyonlar Ligi kazandığı yıllarda krize girdi. Neymar'ı satan Barça yönetimine kızan Messi, Griezmann transferine ise karşı çıktı. Kulübün yanlış transferler yaptığını savunuyordu ki haklıydı da.. Dembele-Coutinho'nun ardından Griezmann da katkı vermeyince Barça, sallanan defansı ve Messi atar ya da Luis Suarez'e attırırsa oyunu kadar düşük profilli teknik adamları Valverde ve Setien ile bu sezon dibe vurdu. Sportif direktör Abidal ile kavga eden, pandemi döneminde ücretlerde indirim isteyen yönetimin karşısına dikilen Messi, altyapısından yetiştiği kulübe yolladığı burofaxla yeni bir savaşı da başlattı. Serbest kalma bedeli 700 milyon Euro olan Arjantinli, 2021 Haziran'da bitecek kontratını uzatmamıştı. Ve Messi sarkan futbol sezonunda kontratının 10 Haziran öncesinde yenilenmediği için bonservissiz gideceğini ilan etti. Barcaleno cephesi ise bir taraftan Messi'yi kalmaya ikna etmeye çalışırken 6 ay sonra başka bir kulüple imza hakkına sahip yıldızından 100-150 milyon Euro kazanmak için de avukat ordusunu arkasına aldı. Messi için yeni adres büyük ihtimalle Manchester City olacak. PSG'nin bu yarışa girmesi beklenmiyor.

YÖNETİME BASKI BÜYÜYOR
"Kendimi Barcelona'nın içinde değil artık dışında hissediyorum" dediği yeni teknik direktör Koeman'ın Luis Suarez ile yolların ayrılmasını istediğini öğrenen Messi çılgına döndü ve ayrılık kararını da verdi. Messi'nin bu kararına eski kaptan Puyol ve gündemdeki isim Suarez de destek verirken, Barça yönetimi gelecek yıl yapılacak seçimler öncesinde istifaya zorlanıyor.


MENAJER BABADAN HAYIR YOK!
MESSI'NIN şok eden ayrılık kararı menajerliğini ailesinin yaptığı yıldızları akıllara getirdi. Ağabeyinin transferde her kulübe sorun çıkardığı bilinen Anelka, yine ağabeyinin menajerliğini yaptığı Ronaldinho ve Real Madrid'den giderken Başkan Florentino Perez ile tartışan babasının amatörlüğüne kurban giden Mesut Özil… Milano'da ev alan ve Inter dedikodularının çıkmasına sebep olan Lionel Messi'nin babası Jorge Messi de bugün Barça yönetiminin başını ağrıtan adam…

MEDYA NE DEDİ?
MESSI'NIN ayrılık kararı sadece İspanyol değil tüm dünya medyasında birinci sayfalara taşındı. Marca, Messi'nin ağzından "Gitmek istiyorum" cümlesini manşete taşırken, El Mundo Deportivo "Gitmek istiyor", AS, "Faksla veda", kontrat krizine dikkat çeken Sport ise "Tam bir savaş" manşetini attı. Fransız L'Equipe ise Messi'nin ayrılığını İspanyolca manşetiyle duyurdu ve "Veda?" dedi.

MESSİ İLE 20 YIL
14 Aralık 2000: Barcelona, Arjantin'de Messi'ye profesyonel olmayan ilk kontratı imzalattı.
Şubat 2001: Messi'nin ailesi bir taraftan büyüme hormonu tedavisi gören oğullarının yanında olmak için Barselona'ya taşındı.
16 Kasım 2003: Messi, Porto ile oynanan hazırlık maçında 16 yaşında ilk kez Barça forması giydi.
Mayıs 2004: İlk La Liga şampiyonluğunu kazandı.
24 Haziran 2005: A Takım'da profesyonel sözleşmeye imza attı.
17 Mayıs 2006: Paris'te Barça Şampiyonlar Ligi'ni kazanırken, Messi kadroda yoktu.
18 Nisan 2007: Maradona'nın İngiltere'ye attığı efsane golün birebir kopyasını Getafe'ye attı.
2009/2011: Guardiola yönetiminde iki Şampiyonlar Ligi kazandı.
7 Mart 2012: Şampiyonlar Ligi'nde Bayer Leverkusen'e 5 gol attı.
20 Mart 2012: 231 golle Barça tarahinin en golcü ismi oldu. 2020 sezonu sonunda Messi'nin Barça formasıyla 634 golü var.
6 Haziran 2015: Barça'daki son Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.
Ağustos 2018: Iniesta'nın vedası sonrasında Barça'da 1. kaptan oldu.
Mayıs 2019: Barça'daki son lig şampiyonluğu 4 2 Aralık 2019: 6. kez Avrupa gol kralı oldu.
30 Haziran 2020: Barcelona ve milli forma ile 700. golünü attı.
8 Ağustos 2020: Barça formasıyla son golünü Napoli'ye attı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA