6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Asgari ücret zammı bugün açıklanıyor! Asgari ücret temmuz zammı ne kadar? Resmi Gazetede yayımlandı | Video

Asgari ücret zammı bugün açıklanıyor! Asgari ücret temmuz zammı ne kadar? Resmi Gazetede yayımlandı | Video

01.07.2022 | 08:57

Asgari ücrete zam için, Tespit Komisyonu 2. toplantısını dün gerçekleştirdi. Komisyon, asgari ücret temmuz zammı için bugün de toplanarak Türkiye'nin merakla beklediği kararı verecek. 2022 asgari ücret açıklamasını Başkan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile ek zam 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak. Özellikle, 'Asgari ücret zammı ne kadar olacak' sorusuna yanıt aranırken, işçi ve işveren tarafları taleplerini sıralıyor. Diğer yandan; Yeni asgari ücret rakamının açıklanması ile birçok sosyal ödeme tutarı da artacak. İşte merakla beklenen son dakika asgari ücret 2022 zammının detayları.

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın gözü asgari ücret zammı oranında. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete ara zam miktarını belirlemek için çalışmalarına dün de devam ederken, nihai kararın bugün verilmesi ve kamuoyuna Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Asgari ücret direkt olarak asgari ücret alanların yanı sıra, işsizlik maaşı, genel sağlık sigortası primleri, doğum borçlanması, engelli aylığı, rapor ücretleri, 65 yaş üstü aylıkları gibi pek çok kaleme de artış getiriyor.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA