6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
'KOBİ’ler e-ihracatla atağa kalkabilir'

'KOBİ’ler e-ihracatla atağa kalkabilir'

28.10.2020 | 11:23

E-ticaret sektörünün yılın ilk 6 ayında, geçen yılın cirosunu geçtiğini belirten Ticimax’in kurucusu Cenk Çiğdemli, “KOBİ’ler pandeminin yarattığı dezavantajlı süreci avantaja çevirmek için mutlaka e-ihracata yönelmeli” dedi.

E-ticaret sitelerine yazılım desteği veren Ticimax'in kurucusu Cenk Çiğdemli, bu yılın ilk 6 ayında sektörün cirosunu artırmayı başardığını söyledi. Çiğdemli, "2019'da e-ticaret hacmi 4.4 milyar lira olmuştu. Bu yılın ilk 6 ayında ise e-ticaretin cirosu 6.2 milyara ulaştı. Yılsonuna kadar bu rakam 12-13 milyar liranın üstüne çıkar" diye konuştu. aPara'da Hande Özdemir'in sunduğu KOBİ Platformu adlı programa katılan Çiğdemli, Türkiye'de hızla büyüyen e-ticaret pazarının pandeminin etkisiyle ciddi bir büyüme gösterdiğini söyledi. "Her yıl e-ticaret sektörü yüzde 20-30 büyüyordu. Pandemiyle birlikte bu oran yüzde 100'ün üzerine çıktı. Cirolarda da durum aynı. Pandeminin normalleştiği şu dönemde ise büyümesi yüzde 60-70 bandına oturdu" dedi.
Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA