6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Pınar Kerimoğlu: Diğer hikayelerden çok farklı oldu

Pınar Kerimoğlu: Diğer hikayelerden çok farklı oldu

25.02.2022 | 22:18

Yaklaşık 3.5 önce kurduğu Lady Estrella markasıyla moda dünyasına adım atan ve kısa sürede tasarımları ve modaya yaklaşımı dikkat çeken Pınar Kerimoğlu ile moda serüvenini ve son dönem projelerini konuştuk.

Yaklaşık 3.5 önce kurduğu Lady Estrella markasıyla moda dünyasına adım atan ve kısa sürede tasarımları ve modaya yaklaşımı dikkat çeken Pınar Kerimoğlu ile moda serüvenini ve son dönem projelerini konuştuk.

- Benim profesyonel olarak modaya adım atmam genel olarak duyduğumuz diğer hikayelerden çok farklı oldu. Modaya her zaman ilgi duydum ancak bu konuda bir eğitim almadım, mühendisim ben… Kızlarımın dünyaya gelmesinden sonra bu merakım benim eve tabir-i caizse küçük bir atölye kurmama vesile oldu. Kızlarımı uyuttuktan sonra, bana kalan zamanda çizimler yapmaya hatta bu çizimleri dikiş makinesinde dikmeye başladım. Bu durum öyle bir noktaya geldi ki çok fazla tasarımım oldu ve bir gün eşim bana "Bu durumu daha profesyonel bir çatı altına taşımamızın ve sana bir mağaza açmamızın vakti geldi" dedi.

- Kurduğum marka ve mağaza büyük bir sınavdan geçti neredeyse kapılarımızı açar açmaz. Çünkü benim mağazalaşma sürecim pandemiye denk geldi. Ancak bu durum markama daha iyi konsantre olmama ve gerekli olan çalışmaları yapmama fırsat tanıdı. Hatta markanın yurt dışına açılışı da tam bu döneme denk geldi. Dubai'de de bir butiğimiz var yaklaşık 9 ay oldu açılalı ve oradaki satışlarda oldukça iyi gidiyor. Şimdi Katar'dan mağazalaşma teklifi aldık. Mısır, Lübnan'da pekçok AVM içinde yer alan butikte tasarımlarımız yer alıyor. Kanada ve Avrupa'da da mağazalaşma süreçlerimiz devam ediyor.

- Yurtiçinde ve yurtdışında çok dikkat çekiyor markamız. Bunda herkesin yaptıklarından daha farklı şeyler yapmamız çok etkili. Kumaş ve kullandığımız aksesuvarların kalitesi ve farklı oluşu kısa sürede dikkat çekti. Kısa süre içinde Bülent Ersoy, Demet Akalın ve Seda Sayan gibi isimlerin sahne kostümlerini de tasarlamaya başladık. Bu konuda çalışmaya senelerini sahneye adamış ve sahne kostümü konusunda ciddi bir uzman olan Ersoy ile başlama şansım oldu. Onunla tek bir kostüm için 10 gün süren prova süreçleri yaşamak da başlı başına çok önemli bir deneyimdi. Umarım kısa sürede Ajda Pekkan ve Yıldız Tilbe ile de çalışma şansım olur.

- Ekip benim için çok önemli. 19 kişilik bir ekibimiz var. Uzun yıllardır bu sektörde olan ve işlerinde çok iyi olan bir ekip.

- Yurtdışında büyük markaların, tasarımcıların bir arada çok özel koleksiyonlar yaptıklarını görüyoruz. Yurtdışında tasarımcılara ve tasarıma çok değer veriliyor. Türkiye'de en çok üzüldüğüm şeylerden biri iyi adım atan markalara genel olarak Türk moda camiası tarafından destek olunmaması diyebilirim.

- Her tasarımcı özellikle de sahne kostümleri yapmaya başlamış olan her tasarımcı bence Jennifer Lopez, Beyonce gibi isimleri giydirmek ister. Ben de o isimleri ve belki de çılgın tavrını sevdiğim için Lady Gaga'yı giydirmek çok isterim.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA