6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
'Teknolojik yatırım yetmez İnsan kaynağı açığı var'

'Teknolojik yatırım yetmez İnsan kaynağı açığı var'

25.11.2020 | 11:15

Platin Bilişim CEO’su Ayhan Bamyacı, siber saldırıların arttığı dönemde şirketlerin ana merkezlerini korumaya aldığını belirterek, “Çalışanlara da güvenlik hassasiyeti aşılanmalı” dedi.

Pandemide vatandaşın işlemlerini daha fazla sanal ortamdan gerçekleştirmesi üzerine artan siber saldırılara paralel dijital güvenlik yatırımları da
arttı. Bu süreçte kurumların en büyük zaafı ise insan kaynağı oldu.

A Para'da Merve Tepe'nin sunduğu KOBİ Platformu programında konuşan Platin Bilişim CEO'su Ayhan Bamyacı, şunları anlattı: "Siber saldırıların arttığı dönemde şirketler ana merkezlerini korumaya alırlar. Burada en zayıf nokta insandır. İnsanların eğitilmesi ve bu güvenlik hassasiyetinin o tarafa da aşılanması lazım. KOBİ tarafında fidye yazılımı ataklarına pek çok firma maruz kaldı. Ancak bu iş sadece teknoloji yatırımıyla olmuyor. Sistemleri koruyabilecek personel yapısına yani beyaz hacker'lara ihtiyaç var. Bu alanda ciddi bir personel açığı var. Burada firmalar çözüm olarak bu işi yapan firmalardan danışmanlık alabilir."

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA