6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Çin tuzu neden zararlı? Uzman Doktor'dan (E-621) Çin tuzu uyarısı... | Video

Çin tuzu neden zararlı? Uzman Doktor'dan (E-621) Çin tuzu uyarısı... | Video

25.02.2020 | 11:51

Çin tuzu (E-621) tehlikesi hızla yayılıyor? Bazı firmalar neden (E-621) Çin tuzu kullanıyor? Çin tuzu doyma hissini nasıl yok ediyor? Çin tuzu kilo aldırıyor mu? Dahiliye Uzmanı Dr. Alihan Oral, Çin tuzu tehlikesini ve zararlarını canlı yayında anlattı ve vatandaşları uyardı.

ÇİN TUZU HANGİ ÜRÜNLERDE BULUNUYOR VE ZARARLARI NELERDİR?

Halk arasında Çin tuzu olarak bilinen 'Monosodyum glutamat', başta fast food ürünler olmak üzere birçok ürünün içinde yer alıyor. Yiyeceklere tat vermek amacıyla kullanılan tuz, doyma hissini baskılayarak pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor. Çin tuzunun hangi yiyeceklerde bulunduğunu ve alınması gereken önlemleri Uzm. Dr. Alihan Oral A Haber'de anlattı.

UZM. DR. ALİHAN ORAL: "OBEZİTE, PARKİNSON VE ALZHEİMER'I TETİKLİYOR"

Uzm. Dr. Alihan Oral Çin tuzunun zararlarına ilişkin; "Çin tuzu bir kimyasal üründür ve daha çok tatlandırıcı olarak kullanılır. Sosis, salam, köfte, hazır çorba ve cipslerde bulunabiliyor. Çin tuzuna karşı MHP milletvekilimiz TBMM'ye bir önerge verdi. Bu önerge ile bakanlık ürünün kullanımını kısıtlayabilir. Uzun yıllardır bu kimyasal ürün mutfağımızda yer almaktadır. Bununla beraber birçok hastalığa neden olmaktadır. Bunların başında nörolojik hastalıklar, parkinson ve alzheimer geliyor. Çin tuzu doyma hissini baskılıyor ve obeziteye de sebebiyet verebiliyor. Tüketiciler etiketlere E621 koduna bakarak içerisinde bu kimyasalın bulunup bulunmadığını da anlayabilir ve buna karşı önlemler alabilirler." şeklinde konuştu.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA