6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
İşte Corona virüsü salgınında koruyan (gıda) besinler... Beslenme Uzmanı canlı yayında açıkladı | Video

İşte Corona virüsü salgınında koruyan (gıda) besinler... Beslenme Uzmanı canlı yayında açıkladı | Video

13.03.2020 | 16:21

Corona virüs tüm Dünya’ya hızla yayılırken virüsten korunmanın da birçok yolu bulunuyor. Bunların başında ise hijyen ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi olarak geliyor. Beslenme Uzmanı Meral Aydeniz bağışıklığı güçlendiren besinleri canlı yayında anlattı.

Aydeniz: "C vitamini açısından zengin meyveleri günlük beslenmemizde yer alması doğru olacaktır. Günlük olarak 5 porsiyon sebze ve meyveyi tüketmemiz gerekiyor. Bunlara ek olarak olarak zencefil, soğan, sarımsak, zerdeçal gibi doğal antibiyotiklerimiz var ve günlük olarak tüketmemiz faydalı olacaktır." dedi.

"DOĞAL ANTİBİYOTİKLER VE C VİTAMİNİ ÇOK ÖNEMLİ"

Beslenme Uzmanı Meral Aydeniz şu önemli notları kaydetti:

"Bağışıklık sistemimizi güçlendirip salgın hastalıklara karşı savaş açmanın en önemli yolu besinlerden geçiyor. Besinler bizim günlük hayatımızda da dikkat etmemiz gereken olgulardır. Öğünleri atlamamak ilk olarak yapılacak en doğru iştir. Onun dışında havuç ve kış kabağı gibi sebzeler bu dönemde çok önem taşıyorlar. Bu noktada yeşil yapraklı sebzeler lif ve fosfor açısından zengindir. Bunlar bağırsak hareketlerini arttırıcı sebzeler olduğu için günlük beslenme de mutlaka yer alması gerekiyor. Yine C vitamini açısından zengin meyveleri günlük beslenmemizde yer alması doğru olacaktır. Günlük olarak 5 porsiyon sebze ve meyveyi tüketmemiz gerekiyor. Bunlara ek olarak zencefil, soğan, sarımsak, zerdeçal gibi doğal antibiyotiklerimiz var ve günlük olarak tüketmemiz faydalı olacaktır. Her mevsimde kendi mevsiminin sebze ve meyvesini tüketiyor olmayı öneriyoruz. Örneğin havuç, mor lahana ve turpu bir araya getirerek oluşturacağımız bir salatayı ana öğünlerimizde tüketebiliriz. Ara öğünlerimizde ise portakal, greyfurt, limon ve kivi gibi meyveleri tüketmemiz faydalıdır."

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA