Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Şundan bundan

Tayyip Erdoğan'a yaptığı uyuzluklarla onun iki yıl önce Danıştay'ın kuruluş yıldönümü toplantısını terketmesine yolaçan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu şimdi kalktı paşa paşa Külliye'ye gitti, "o gece sizi duyunca yüreğimiz ferahladı" dedi... Bir görüşe göre buzları eritti, bir görüşe göre "arzı übudiyet" etti.
Lakin Beştepe'ye İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal gitmedi. "Böyle bir ziyareti gerekli ve anlamlı görmüyormuş"... Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran'ın da mazereti varmış, "tatildeymiş"...
İzmir, Adana, Ağrı, Antalya, Artvin, Kayseri ve Tunceli baroları da temsil edilmemişler.
Uzlaşma ha? Lütfen hadi yürüyünüz efendim! Düşmanlık sürüyor.
Toz duman yatıştıkça cesaretlerini kazanacaklarını söylemiştik.

***
İşte belli ki asılamayacaklar... Başbakan "idam bir sefer ölümdür, ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için" dedi.
Daha büyük ölüm, birkaç yıl yatmak, ilk afla çıkmak, ya da iktidar değişirse, yeni bir fetret devrine girersek "çıkarılmak"... Türkiye'de hiçkimsenin müebbet cezasını sonuna kadar yattığı, kodesten cenazesinin çıktığı görülmemiştir.
Böyle olunca da darbeye kalkışmak ödüllendirilmiş oluyor sanki... Nasıl olsa ucunda asılmak yok.
Şehit astsubayımızın kurşununu alnından yiyen deyyusa ne diyeceğiz peki? Bir sefer öldüğü için talihli mi, arkadaşları pis canlarını kurtarıp o gittiği için talihsiz mi?
***
Gülse Birsel bacımız gösteri dünyasının "en liyakatli kurum" olduğunu, çünkü kötü oyuncunun, kötü yönetmenin, kötü yazarın, kötü şarkıcının "kabak gibi ortaya çıktığını" söylüyor.
Doğrudur.
Fakat bunlar kabak gibi ortaya çıktıktan sonra da " yapmayı" sürdürüyorlar.
Gülse açsın televizyonu baksın, bir sürü nota bilmeyen ve sesi olmayan şarkıcı, Türkçe konuşamayan oyuncu, kadraj yapamayan yönetmen görecektir. Bunlar tıkır tıkır para kazanmaya da devam ediyorlar.
Aman hanım, bu sakaleti önerdiğin şekilde "Türkiye'deki bütün kurumlara yaymaya" kalkma, batarız.
***
Beni sağlığıma kavuşturan, başta Sayın Ürolog Uzman Dr. Fatin Cezayirli olmak üzere MedAmerikan kliniği ve Nişantaşı Amerikan Hastanesi'nin bütün personeline teşekkürü borç bilirim. Çok şükür sağlık sektöründe de işini iyi yapan insanlar var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA