Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Senetçi yine kayıp…

Senetçi nedense kriz dönemlerinde pek ortalıkta görünmüyor. Stratejisi az konuşup, ortalıkta görünmemek üzerine inşa edilmiş. Hani bir tabir vardır ya… Tüm şehir yansa bir kalbur samanı yanmıyor.
Bu kadar vurdumduymaz, bu kadar aymaz, bu kadar umursamazlık karşısında Ankaralının feryadına ses vermemek bir algı çalışması olamaz… Bir parmak kar yağışında ana arterleri açmayı beceremeyen… Evdeki mutfak tuzu ile tuzlama yapmaya kalkmak neyle, nasıl izah edilir.
Ankara geride bıraktığımız hafta yağmur suyu ile mücadele verdi. 'Mücadeleyi vatandaş verdi' cümlesi daha doğru olanı. Bir damla yağmura Ankara'yı teslim etmek, beceriksizliğin ötesinde bir tarifi yok.
Diyeceksiniz doğal afet… Altyapı yetersizliği… Bahane ararsanız bunları sıralayabilirsiniz.
Lakin sürekli geçmişi ile uğraşan bir zihniyet geleceği tesis edemediği ortada. Bu gibi durumlarda ilgili birimlerin vatandaşa ulaşma gayreti olmayınca beceriksizliğin fotoğrafını çekmek bize kalıyor.
Bence algıda zirve yapan senetçinin en büyük sorunu kimlik yorgunluğu… Sokağa inmiyor, sel mağdurlarına ulaşmıyorsanız birimlerinizin sahada ne yaptığını da göremezsiniz.
Son sel baskınlarında bir kez daha ilçe belediyeleri ön plana çıkarak vatandaşın imdadına yetişti.
Çizmeleri çekmiş yağmur altında vatandaşın yanında bir senetçi görmeyi arzu ederdik.
Halkçı başkan… Ankara sosyal medyadan ibaret değil.
Bu sınıfta kalmışlığını güzel bir ambalajlama ile paketleyip algıya dönüştürebilirsin.
Ankara'ya da kendine de yazık ediyorsun… Geçmiş olsun Ankara.


***


Bir kaç kelam da hemen yanı başında hülle yolu ile bu göreve getirdiği bebesi için… Beceriksizlik yalnızca senetçide değil ki.
Genel başkanını beceriksizlikle suçlayan bu bebe kendi beceriksizliğini de deşifre etti.
Geçtiğimiz haftalarda Ankara Kent Konseyi başkent tanıtım filmi için kentin muhtelif yerlerinde çekim yaptı.
Lakin bu çekimler için izin veren birimlerin valilik ve kendileri olduğunu ifade etti.
Hacı Bayram cami önündeki dirif rezaletini haberleştirdiğimizde sessizliğe bürünen bebe noter aracı ile 'düzeltme ' talep etmiş.
Basın kanunundan dem vuran talebinde 'sabah.com.tr' de bulunan haberinde 'derhal kaldırılması' emrinde bulunmuş. Bu bebe düzeltme talebini bile beceremedi… Ah ah ne günlere kaldın senetçi… Bu beceriksizin beceriksizlikleri hep sana yazıyor.
Ve ardından bu çekimlerin sorumluluğunun Kent Konseyine ait olduğunu ifade etmiş.
Özetle topu Kent Konseyi'nin kucağına bırakmış.
İletişimi beceremeyen iletişim sorumlusu bebe sıkıştığında Kent Konseyi'ni taca çıkardığı gibi daha kimleri taca atar bilemem… Ankara hepimizin ortak değeri… Daha iyi bir Ankara için doğru bildiklerimizin hep takipçisi olacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA