Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Sorumlu gazetecilik…

Kent gazeteciliğinin sorunları gündeme taşıması ve bu sorunların takipçisi olması kadar doğal bir durum olamaz… Bu bağlamda günlük olarak yayımlanan Ankara gazetelerinin kentin sorunlarına bakışı ve üzerine gidişlerine ilişkin hakkı teslim etmeli.
SABAH Ankara, yaşadığımız kentin sorunlarını gündeme taşımakla kalmayıp takipçisi oluyor… Başkentin değerlerini kucaklayan yayımcılık anlayışımız ile takdir görüyor olmak sorumluluğumuzu bir kat daha arttırıyor.
Geride bıraktığımız hafta manşetlerimizle gündem belirleyen gazete olmanın keyfini yaşadık. 'Çamur at izi kalsın' mantığı ile hareket edenler yine karşılarında sorumlu gazetecilik anlayışını buldu. Halkı yanıltmak ve itibarsızlaştırma algısı oluşturmak isteyenlere en güzel yanıtı manşetlerimizle veriyoruz.
Hep söylüyor, dillendiriyoruz… Bu şehrin ortak akla ihtiyacı var. Bu kentin kendi dokuları ve hassasiyetleri var. Ankara'nın yönetimine talip olmak bu kente duyarlı olmaktan geçiyor. Bu kentin çok basit sorunlarının dahi üzeri örtülüyor… Çözüm üretmek bir yana tartışılması üzerinde bir kaşık suda fırtınalar koparılıyor. Algı operasyonlarına vakit ayırmak yerine sorunlara eğilmek gerekir.
Haftanın ilk iş günü 'Şehit oğluna sınav sürprizi' manşeti ile Silopi'de terör operasyonları sırasında PKK'nın saldırısında şehit olan Özel Harekât Polisi Yaşar Yavaş'ın meslektaşları LGS'ye giren şehidin oğlu Miraç'ı unutmadı. Babalar gününe bu manşetimizle not düştük.
'Hayatımı cehenneme çevirdi' başlıklı haberi manşete taşıyarak kadına şiddete bir kez daha dikkat çektik.
Mazgal temizliklerinin yapılmamasından kaynaklanan sel felaketini 'Mazgal rezaleti' başlığı ile haberleştirdik.
Vatandaşın şikâyeti her geçen gün artınca konuya ilişkin çalışmamızı 'Büyükşehir'e şikâyet yağıyor' başlığı ile sayfalarımıza taşıdık. Su faturalarının kabarık gelmesi, itfaiyenin yetersizlikleri gibi konular şikâyetin ilk sırasında yer aldı. Vatandaşın isyanına sessiz kalmadık… Yine bir insan hikâyesi olan 'Fatma annenin yaşam savaşı' başlıklı haberimize arkadaşımız Fatma Göksu imzasını attı.
CHP'li Çankaya Belediye Başkanı'nın sosyal medya üzerinden muhalif meclis üyeleri ve vatandaşları engellemesini Vuslat Ay, 'Sen misin eleştiren?' başlığı ile haberleştirdi. SABAH Ankara, spor haberciliğine farklı bakışı ile farkını ortaya koyuyor… Başkent, asırlık çınar Ankaragücü'nün yeni hocası İbrahim Üzülmez'in imzayı attığı haberini yine Vuslat Ay aracılığı ile öğrendi.
Ve haftanın son günü…
Halk ekmekte skandalların ardı arkadı kesilmiyor. Canlı yayındaki un alım ihalesinde yaşananları 'uncuların para isyanı' başlığı ile manşete taşıdık.
Başkentin tüm yaşanmışlıkları SABAH Ankara'da…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA