Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

İbrahim Toru…

Yazmakla yazmamak arasındayım… Sevincin tarifi kolay… Hüznü, gözyaşını, matemi kelimelere sığdırmak o kadar zor ki… Kelimeler boğazımda düğümleniyor. Düşüncelerim klavyeye hükmetmiyor. Mesleğe ilk başlamış muhabir edası ile yazıp siliyorum. Olmadı tekrar baştan alıyorum. Yüreği güzel insan, gülmek en çok sana yakışıyordu. Hakeza güldürmekte… Kendine özgü şivesi ile fıkralara hayat verdi. İnsanların yüzü gülsün diye verdiğin mücadele sadece fıkralara sığmadı. Meslektaş olmanın ötesinde iş insanı kimliğinle el uzattığın o kadar ihtiyaç sahibinin yüreğine dokundun. Yüreğimize sevginle birlikte hüznü bıraktın. Her ölüm erken, her veda hüzünlü… Anadolu'da gazeteci olmanın sorumluluğunu fazlası ile yerine getirdin. Hayatımıza giren Kovid-19 salgını seni bizden kopardı. Kısacık hayatına kocaman bir dünya sığdırdın. Ve o dünyanda hepimize yer açtın.
Gazetecinin ölümü 'tek sütuna manşet' olur… Üçüncü sayfa haberi olarak yerini alır… Tek sütuna manşeti sen yıktın. Gönüllere manşet oldun.
İllete yakalandığını duyurduğunda ümitsiz değildik. Geçmiş olsun mesajıma 'Allah razı olsun Osman Abim, Varol… Rabbim sana ve sevdiklerine sıkıntı vermesin' duasında bulunmuştun. Rabbim mekânını cennet eylesin… Eşine, sevgili çocuklarına, sevdiklerine ve yüzünü güldürdüklerine sabır diliyorum.
'Çember daralıyor' diyeli aylar oldu… İllete yakalanma haberleri çok yakınlarımızdan gelmeye başladı…
Daralan çemberde ilk haber Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin'den geldi. Konuştuk… Morali yerindeydi… İyileşti. Ardından Cezmi Sayılgan'dan Kovid-19 ile mücadele başladı haberi duyuldu. Son paylaşımında 'Bana bulaşmayacaktın. Yanlış yaptın' dedi. Sağlık durumu iyi… Sincan Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Selim Eser… Kırık sesi, yorgun bedeni ile 'Abi pozitifim' dedi. İlaç tedavisi başladı… Kısa sürede toparlayacak inşallah. Çemberin son halkası Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran… Sosyal medyadan 'sonuç pozitif' paylaşımını yaptı. Görüştük… Tedavisi evinde başladı… Gazeteci Çetin AltanKonTV'nin Ankara muhabiri 'pozitif'… Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık 'pozitif' Tedavileri başladı… Geçmiş olsun.
Bu işin şaka kaldırır tarafı yok. Salgınla mücadele kapsamında maske, mesafe, temizlik kuralını unutmayalım.
Özetle çemberden bir halka daha kopmasın…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA