Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Gönül dağı…

Bir kuşak Dağlık Karabağ'ın azat edileceği günün hayali ile yaşadı. Dağlık değil gönül dağıydı… Hayallerin işgal edildiği coğrafyanın adı Dağlık Karabağ
Can Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklar. Azerbaycan'ın Kanayan Yarası: Dağlık Karabağ
Azerbaycan'da 4 bin 400 kilometrekarelik bir alanı kapsayan Dağlık Karabağ (Yukarı Karabağ) meselesi, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yıllardır diplomatik yollarla çözüm bekliyor.
Karabağ ve çevresindeki yedi bölgede Ermenistan işgali 1992'den beri devam etmekte ve bu bölgede yaşayan Azerbaycan Türkü'nün sürgününden sonra bölgede sadece Ermeni nüfusu yaşamaktadır.
Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra yükselen etnik gerilim, Ermenistan'ın desteklediği Ermeni militanlarla Azerbaycan arasında çatışmaların çıkmasına neden oldu.
Ermeni güçlerinin bölgeye girişiyle birlikte Azerbaycanlılara yönelik başlattıkları katliamlar halkı göçe zorladı ve Karabağ bölgesi tamamen işgal edildi.
İşgalden sonra bu bölgede hiçbir ülke tarafından tanınmayan sözde Dağlık Cumhuriyeti kuruldu.
Evimizin salonuna komşunun oda inşaat etmesi gibi… Kurulan devletçik insani, ahlaki, hukuki hiçbir şekilde kabul görmedi.
Gelinen son noktada saldırgan tutumunu sürdüren Ermenistan'a anladığı dilden cevap vermenin vaktini yine kendileri belirledi.
E hal böyle olunca anladığı dilden karşılık vermek Azerbaycan Türkü'nün hakkıydı.
İşgal altındaki topraklarını temizlemek için kötek devreye girdi.
Güney Kafkasya'da yer alan ve hukuken Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ ve çevresindeki 7 Azerbaycan ilini kapsayan toprakların özgürleştirilmesi için kardeşlerimizin sevin gözyaşlarına tanıklık ediyoruz.
Kafkaslarda tarih yeniden yazılıyor.
Kardeşlik hukuku çerçevesinde üzerimize düşen ne varsa hazırız.
Güçlü ve net bir şekilde bunu telaffuz eden Türkiye'den dualar yükseliyor.
'Büyük Ermenistan' hayalleri üzerine gerçekleri yazan kardeşlerimizdir…
Karabağ Türklerindir. Ya istiklal ya ölüm...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA