Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Öfke kontrolü…

Hemen herkes hayatının belirli dönemlerinde öfke yaşar… Kaygı, belirsizlik, korku, gerilim, tedirginlik veya sıkıntı hissi kişiyi öfkeye taşır. Bu anlar genellikle kısa ömürlüdür. Bu öfke bazen yönetilebilir.
Bazen ise istem dışına çıkar. Uzun süreli öfke nöbeti depresyon belirtisidir.
Kürsüden meclise meydan okumak ya da meclis üyesinin söz kesme çabası daha da net belirtisi sosyal medyadan engellemek… Tüm bunlar öfkenin dışa vurumu.
Depresyon belirtisi olarak değerlendirebiliriz.
Kısa sürede yok olan öfke duygusu kişiyi sinirli, saldırgan tavırlar içine sokuyor.
Hızlı kalp atışı ve yüksek tansiyona da sebebiyet verebiliyor… Pardon yaaa… Tıbbi sonuçlara doğru ahkâm kesmek istemiyorum.
Ama bu hal hal değil… Her ayın başı Ankara Büyükşehir Meclisi'nde ortamın gerilmesi kabul görmüyor.
'Yönetemiyor…' deyince kızıyorsunuz… Belediyeyi yönetemediği gibi Meclisi de yönetemiyor. Biraz daha sakin olmayı denese… Başaracak.
Depresyon ciddi bir rahatsızlıktır.
Kesinlikle bir tabibe görünmeyi ihmal etmemek gerekir… Ama olmuyor… Neden mi?
Kafası karışık… Umutsuz.

***

Çamlıdere sizi bekliyor… Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, son seçimlerden sonra ziyaretine gidememiştik. Uzun bir aradan sonra yerel yönetimlerden sorumlu muhabirimiz Vuslat Ay ile yola revan olduk. Çamlıdere Ankaramızın şirin bir ilçesi… İlçenin en önemli özelliği Hz. Ömer'in torunlarından Şeyh Ali Semerkandi'nin uzunca bir dönem bu bölgede yaşamış olması. Çamlıdere'nin her köşesinde bu manevi gücün etkilerini görmek mümkün… Şeyh Ali Semerkandi'nin ilçeye geldiği dönemleri anlatmak, 15. Yüzyıl Çamlıdere'sini yansıtmak için de yine bir müze ve külliye mevcut.
Çamlıdere merkezinin yanı sıra çevresi ve doğa güzellikleri de ziyaretçileri çok mutlu edecek türden. İlçeye ait çok ilginç özelliklerden biri de dünyanın beşinci büyük fosil ormanına sahip olması. Doğası, havası, suyu… Damak tadına düşkünler için yemekleri… Haftasonu Ankaralılar için şehrin yoğunluğundan kaçamak için ideal bir destinasyon.
Başkan Hazım Caner Can'ın dördüncü dönemi… Pırıl pırıl temiz bir ilçe Çamlıdere. Müzeler kenti oma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Başkan Can, geçmişi günümüze taşımış. Hayallerinin sınırı yok. Sınırlı imkânlarla küçük ama devasa işler yapıyor. Çamlıdere mutlu insanların kenti… Can başkan duygusal… Bir o kadarda kelimeleri kullanmakta mahir. 'Çamlıdere dağlık, yengenin eline sağlık…' 'Mutlu olursa yenge evde sağlanır denge…' diyor ve ekliyor…'Palavrası çok… Boş laflara karnımız tok. Tek sermayeleri altı ok... Onu da atmaya yayları yok.' Doğru söze ne hacet…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA