Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAZAL ATEŞ

Sihirli bir dokunuş!

Her kentin bir ruhu vardır. İnsanın ruhu yüzüne, gülüşüne, sözlerine, dostluklarına, insan ilişkilerine, yaşam biçimine yansır. Kentlerinki de, sokaklarına, kaldırım taşlarına, mimari dokusuna, mezarlıklarına, düğününe, bayramına… Kimi zaman binlerce yıllık tarihi birikimi, topraklarında yaşayan kavimlerin izleriyle gülümser. Kimi zaman da yaşadığı kanlı savaşlara inat "barışı" kucaklayan ruhani bir durak olur. Türkü olur, sevda olur, mabedin geriye kalan taşları olur. Tokyo, Paris, Berlin, Zürih, Stockholm, Tahran, Bakü, Amsterdam, Brüksel, Londra, Viyana, İslamabad… Görme fırsatım olup da aklıma gelen bazı başkentler. Kendine özgü ruhu, dokusu, kokusu, sanatsal değeriyle iz bırakan bu kentleri saatlerce anlatabilirim. Her biri finans, moda, ticaret, eğitim, sanat, eğlence, tarih, edebiyat gibi farklı özelliklerle ön plana çıkıyor. Başkentler ülkelerin kalbidir. İnsan kalbi ve ruhu iyilik, eğitim, bilim, erdem ile beslenir. Kentler de sanat, yaşamsal zenginlik, kültürel değerler, mimari zenginlikle can bulur. Kaliteli belediyecilik, doğru yatırımlarla doğar marka şehirler. Arabesk mimarisi binlerce yıllık tarihi birikime gölge düşürse de Ankara müzeleri, tarihi konakları, hanları, kutsal mekânları, tiyatrolarıyla görülmesi gereken bir kent. Bu dünya başkentleri arasında yer almak için yeterli değil. Her anlamda sihirli bir dokunuşa ihtiyaç var!


Ankara sadece idari bir başkent değil, sanayinin, ticaretin de merkez şehirlerinden. Başkentlerin karnelerindeki önemli başlıklardan biri de ulaşım. Türkiye'de yurtdışı uçuşlarının büyük bölümü İstanbul, üzerinden yapılıyor. ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara'dan direk uçuşlar için dört yıldır ciddi bir mücadele veriyor. Gürsel Bey, "Ankara'nın gelişimi için hangi konuya el atarsanız atın, yurtdışına uçuş konusu gündeme geliyor. Sağlık, kongre, fuar turizmi, ihracat diyoruz konu Esenboğa'dan doğrudan uçuşlar konusuna bağlanıyor. Aktarmalı uçuş büyük bir zaman kaybı. Bir işgününün yolda harcanması anlamına geliyor. Yurtdışına direk uçuş sayısı yükseltilmeli. Ankara ekonomisinin gelişimi için bu kesinlikle gerekli. Ankara'nın çok daha büyük potansiyeli var, doğrudan uçuşların eklenmesiyle ortaya çıkacağına inanıyorum" diyor. Başkan Baran'ın ifadesiyle, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın ilgilisiyle yeni rotalar eklendi, devamı da geliyor. Başkentten yurtdışına uçuş sayısı yüksek yoğunluklu sezonda 20 ülke 34 destinasyona yükselmiş durumda. Ancak kış döneminde bu sayı düşüyor. Biz Ankaralılar bir sihirli dokunuşu da direk uçuşlar konusunda THY'den bekliyoruz…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA