Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAZAL ATEŞ

Sabrı zengin olan kazanacak!

Tüm dünya adeta bir kâbusun orta yerinde… Birçok ülkede ölü ve vaka sayısı ürkütücü şekilde artıyor. Türkiye salgına karşı en etkili tedbirleri alan ülkelerin başında yer alıyor. Koronavirüs salgını Çin'de başladığı andan itibaren ön cephelere kuvvet koyduk ve virüs ülkemize geç girdi. Sadece sağlıkta değil günlük hayatın her alanında ön tedbirler hızlıca devreye alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu üyeleri, İletişim Başkanlığı ilk günden itibaren alınan önlemler, yapılan açıklamalarla toplumsal farkındalığa büyük katkı sundu. Devletin bütün birimleri güçlü bir "milli dayanışma" ortaya koydu. Ekonomiye olası etkileri azaltmak için önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Üretimden istihdama, ulaşımdan ticarete her alanda salgının etkilerini azaltmak için önemli kararlar alındı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik kalkan paketi her kesime moral oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, işletmelere likidite sıkıntısı yaşamayacağının garantisini verdi. "Yeter ki istihdamı koru" denildi. Kamu ve bazı özel bankalar da dün bu sürece omuz verdi. Zordaki vatandaşın, işletmenin borçları ötelendi, kredi limitleri yükseltildi. Şu zor günlerde devlet, millet, reel sektör, finans kesimi el ele verdi.

Bu milli bir mücadele! Türkiye'nin ayakta alkışladığı sağlık kahramanları canlarını ortaya koyuyor. Doktor, hemşire, aile hekimi, acil yardım görevlisi... Onların da çocukları, eşleri, anne ve babaları var. Hastaları tedavi etmek, salgının yayılmasını önlemek için canla başla çalışıyorlar. Lütfen şu günlerde ciddi sağlık sorunumuz olmadığı sürece hastaneleri meşgul etmeyelim. Hastane ziyaretleriyle sağlığımızı riske atmayalım. Bırakalım gerçek hasta grubuna hizmet verilebilsin. Eş dost ziyaretlerimizi erteleyelim, hijyene dikkat edelim. 14 gün kuralına uyarak sadece kendimizi değil sevdiklerimizi koruyalım. Evde kalırsak hem virüsü dışardan alma ihtimalimiz ortadan kalkar hem de risk grubundaysak sağlığımızı korumuş oluruz. Bu hastalığa ilişkin belirti olduğunda önce Alo 184'ü arayalım. Süreci çocuklara basit, yalın bir şekilde doğru anlatalım. Korkmadan, panik yapmadan en azından şu iki hafta evde kalalım. Sevgili büyüklerimiz, çocuklarınız, torunlarınız, sabaha kadar çalışan sağlık çalışanlarımız için sizden de azıcık sabır bekliyoruz. Milyonlar "Türkiye evde kal" diyorsa bir bildikleri var. Mevlana ne güzel söylemiş; "Sabrı zengin olanın kalbi de büyüktür, o hiç bir zaman aceleci olmaz." Ha gayret! Bu salgın zincirini hep beraber kıracağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA