Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAZAL ATEŞ

Yeşile hasret!

Yaşasın sosyal hayata döndük. Sevdiklerimiz kadar yeşile de ne çok hasret kalmışız. Yaşam kalitesi ile doğa ayrılmaz ikili. Bahçe, park, mesire alanı, kent ormanları… Bir megakent için olmazsa olmaz! Bir kentin orta yerinde sakin sakin sabah sporu yaptığınızı, dev yapay göllerde sandal eşliğinde seyahat ettiğinizi düşünün! Bir termos çay ya da kahvenizi alıp soluğu parkta aldığınızı...Yemyeşil ağaçlar, farklı türlerde onlarca çiçek. Temiz hava, bol oksijen, güneş ve leylak, gül, karanfil kokusu. Ne çok ihtiyacımız var gürültü ve karmaşadan uzaklaşmaya. Hele de başkentin artan trafik ve kalabalığında… Central Park, Hayde Park, Buttes Bahçesi, Park Güell, Lumpini Park, Villa Borghese, Vondel Park dünyanın marka şehir parkları…Ankara'da bir Gülhane Parkı neden olmasın? Hani Nazım Hikmet'in "Ceviz Ağacı" olup saklandığı İstanbul'un göbeğindeki asırlık çınarlara sahip park. Şahane manzaranın yanı sıra, anıtlar, göller, galeriler, hayvanat bahçesi…

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük önem verdiği millet bahçelerinin inşası tüm hızıyla sürüyor. Türkiye genelinde 200'ün üzerinde millet bahçesi yapılacak. Nitekim bunların 22'si açıldı bile. Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi'nin de yılsonunda tamamlanması bekleniyor. Başkent için 12 millet bahçesi projesi daha var. Kır lokantaları, gölet, macera parkları, oyun alanları, kütüphane, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla donatılacak. Organik pazarlar kurulacak. Hedef 3 milyon metrekarelik yeşil alanı Ankara'ya kazandırmak. Hadi hayırlısı! Gri binalara inat yeşili bol bir Başkentimiz olsun.

Söz parklardan açılmışken "Ankapark"'ın işletmesini yeni bir firma devraldı. Revizyon ve tadilat sonrası kapıların açılacağını duyurdu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile sorunlar aşılır mı bilmem. O bölgeden her geçtiğimde hem içim hem de özlemle burnumun direği sızlıyor. Atatürk Orman Çiftliği Ankara Hayvanat Bahçesi çocukluğumuzda kentin simgesiydi. Çocukluğumda ne çok severdim dondurma ve ekmek arası köftesini. Ankara için en büyük hayallerimden birisi de metal tarlalar yerine yeşili, mavisi bol, içinde yüzlerce ağaç ve çiçek türünün yer aldığı bir millet bahçesi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA