Şevket Ertem ağabey sayesinde
Vallahi Elazığ'ın tadı damağımızda kaldı.
Sırrın,
Harput köftesi,
İçli köfte,
Tereyağlı patlıcan söğürme,
Ayran çorbası,
Büryan kebabı,
Közde biber,
Şekerli peynirli ekmek…
Un helvası,
Reçel,
Bal,
Kaymak.
Ne o ağzınız mı sulandı…
Daha bitmedi ki…
Kavurmayı kuru soğanla yemek lazım.
Yağlı saç ekmeği patila,
Yeme de yanında yat…
***
Şimdi de
Kapalı Çarşı'ya gidelim…
Baharat ve peynir diyarı burası.
Elazığ'a özgü tel kadayıf,
Ve Keban'da yetiştirilen aynalı sazan tezgahları,
Tulum, salamura gibi peynirin şahı,
Zengin baharat çeşitleri,
Reyhan (fesleğen)
Beyaz ve karadut kurusu,
Günkurusu, kuru kayısı,
Elazığ pekmezi
Ve cevizli orcik,
Pestil…
Tabii ki bir de
çetene kahvesi…
Bu lezzetleri bilen az.
Bir kez tadan tiryakisi olur…
İşte tüm bu güzellikleri
Elazığ ekimizle dünyaya tanıtacağız.