Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERSİN RAMOĞLU (GÜNEY)

Elazığ gezisi (3)

Şevket Ertem ağabey sayesinde
Vallahi Elazığ'ın tadı damağımızda kaldı.
Sırrın,
Harput köftesi,
İçli köfte,
Tereyağlı patlıcan söğürme,
Ayran çorbası,
Büryan kebabı,
Közde biber,
Şekerli peynirli ekmek…
Un helvası,
Reçel,
Bal,
Kaymak.
Ne o ağzınız mı sulandı…
Daha bitmedi ki…
Kavurmayı kuru soğanla yemek lazım.
Yağlı saç ekmeği patila,
Yeme de yanında yat…

***
Şimdi de Kapalı Çarşı'ya gidelim…
Baharat ve peynir diyarı burası.
Elazığ'a özgü tel kadayıf,
Ve Keban'da yetiştirilen aynalı sazan tezgahları,
Tulum, salamura gibi peynirin şahı,
Zengin baharat çeşitleri,
Reyhan (fesleğen)
Beyaz ve karadut kurusu,
Günkurusu, kuru kayısı,
Elazığ pekmezi
Ve cevizli orcik,
Pestil…
Tabii ki bir de çetene kahvesi…
Bu lezzetleri bilen az.
Bir kez tadan tiryakisi olur…
İşte tüm bu güzellikleri
Elazığ ekimizle dünyaya tanıtacağız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA