Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

75 yaşında arazinin kralı

Jeep, gelecekteki yeni modelleri hakkında ipuçları taşıyan ve özel modifikasyonlara sahip yedi konsept aracını tanıttı

SUV araçların ikonik markası Jeep, 75'inci kuruluş yılını kutluyor. Jeep, 75'inci yaşına özel sıra dışı yedi yeni konsept otomobilini tanıttı. Hem geçmiş tarihli modellerden hem de güncel modellerden esinlenerek geliştirilen yedi Jeep konsepti, aynı zamanda gelecekte yollara çıkabilecek yeni modeller hakkında da ipuçları taşıyor.

JEEP RENEGADE COMMANDER
Jeep Renegade Commander konsept aracı, üst düzey off-road macerası için Mopar ve Jeep Performans parçalarından bir seçkiyle donatıldı. 2 inçlik yükseltme indirme kiti ve 17 inçlik Rubicon alüminyum tekerlekler ile 29.5 inçlik BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 lastikler Jeep Renegade Commander'ın off-road becerilerini artırıyor. Jeep Renegade Commander, 2.4 litrelik Tigershark motorla ve 9 vitesli otomatik geçişli şanzıman kombinasyonuna sahip.

JEEP FC 150
Gerçek bir yük beygiri olarak tabir edilen Jeep FC 150 konsept aracı zengin bir mirasa sahip. Esasen 1956-1965 yılları arasında üretilmiş olan FC 150, CJ-5 temelli ve manevra yapabilme özelliği sağlamak adına genel uzunluğu asgari düzeyde tutarken, kullanışlılık için tam uzunluğa sahip bir yük kutusunu koruyarak akıllı bir yük taşıma çözümü sunuyor. Jeep FC 150 aracı 4.0 litrelik bir PowerTech I-6 ile çalışıyor ve otomatik geçişli 3 vites özelliğine sahip.

JEEP TRAİLCAT
Jeep Trailcat konsept aracı hem engebeli yollarda hem de yüksek hızlı sürüşlerde üst düzey bir off-road makinesi olarak dikkat çekiyor. Süperşarjlı 6.2 litrelik HEMI Hellcat V-8 motoru kullanılan Trailcat konsept, kabartmalı bir Hellcat logosu taşıyan özel vites kolu başlığıyla manuel geçişli 6 ileri şanzımana sahip. Tasarımcılar, 707 bg'lik Hellcat motoru Trailcat'e dahil etmek için aks mesafesini 12 inç artırırken, daha şık bir görüntü için ön camı iki inç daralttılar. Dayanıklı offroad görüntüsü çelik ön ve arka tamponlarla, 17 inçlik jant kilitli tekerleklerle ve 39.5 inçlik BFGoofrich T/A lastiklerle, ön ve arka Dana 60 akslarla ve Fox amortisörleriyle daha da güçlendiriliyor. Ön çamurluklardaki Hellcat çıkartmaları ve kaportanın yanındaki Trailcat çıkartması gibi zarif tasarım öğeleri aracın beygir gücüne işaret ederken, onu tipik bir Wrangler üretiminin ötesine taşıyor.

JEEP COMANCHE
Jeep Renegade'den esinlenilerek üretilen Jeep Comanche konsept aracı, pratik kullanım off-road için üretildi. Geçmiş yılların Jeep kamyonetlerinden bir parça taşıyan Comanche konsept, tarz öğelerini askeri ve sivil Jeep mirasından alıyor. Jeep Comanche 2.0 litrelik bir dizel I-4 motorla çalışıyor ve düşük vites serisine ve bir kilitli arka diferansiyele sahip Jeep Active Drive Lock ile 9 vitesli otomatik geçiş özelliği taşıyor.

JEEP CREW CHİEF 715
Jeep Crew Chief 715 konsept aracı, efsanevi askeri hizmet araçlarına, özellikle de Kaiser M715'e bir selam niteliğinde üretildi. Klasik askeri köklerine yakınlığını koruyan Crew Chief 715'te, ek yolcu kapasitesi için bir arka koltuk ve ekstra kapılarla modern bir tasarım kullanılıyor. Crew Chief 715 askeri temalı 1.5 metrelik bir yolcu yatağına sahip. Jeep Crew Chief 715, 3.6 litrelik bir Pentastar V-6 motorla çalışıyor ve otomatik beş ileri vites özelliğine sahip.

JEEP TRAİLSTORM
Trailstorm konsept aracı ıssız yolları keşfe çıkmaya yönelik olağanüstü bir Jeep Wrangler versiyonu olarak dikkat çekiyor. Ekstra vites ve yakıt deposuna yer açan araç, Jeep Wrangler Unlimited'dan yola çıkarak tasarlandı ve yolları kolaylıkla fethetmek için büyük bir beceri sergiliyor. Trailerstorm, çöl şartlarına uyum sağlamasına olanak veren kamuflaj kaplanmış olmasıyla da dikkat çekiyor.

JEEP SHORTCUT
Sevilen Jeep CJ-5'in özenle tasarlanmış bir mirasçısı olan bu Wranger temelli konsept aracı, kısaltılmış gövdesi ve işlevsel sadeliğiyle 1950'lerin ruhunu yansıtıyor.. Jeep Shortcut 3.6 litrelik Pentastar V-6 motoruyla çalışıyor ve otomatik vites özelliğine sahip.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA