Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Dijital aynalı otolar Türkiye’de yollarda

Konvansiyonel aynaların yerini kameraların almasıyla görüş açısı iyileşirken, rüzgar sesinin azalmasıyla aracın iç kabini de sessiz hale geliyor

Geleneksel aynalar yerini dijital kameralara bırakıyor. İlk olarak otomobil fuarlarında sergilenen konsept otomobillerde gördüğümüz dijital aynalar seri üretim araçlarda kullanılmaya başlandı. Alman Audi ve Japon Lexus dijital ayna teknolojisinde öncülük yaptı. Bu iki markayı yakında başka markaların da takip etmesi bekleniyor. Dünyada birçok ülkedeki otomobilseverler bu teknolojiyle çoktan tanıştı. Sırada Türkiye var. Lexus, daha fazla sürüş konforu sağlayan dijital ayna teknolojisini elegant sedan ES ile birlikte satışa sunuyor. Dijital ayna, 1 milyon 675 bin TL'lik fiyat ile hibrit ES 300h Exclusive donanımında tercih edilebiliyor. Konvansiyonel aynaların yerini kameraların almasıyla görüş açısı iyileşirken, rüzgar sesinin azalmasıyla aracın iç kabini de sessiz hale geliyor.

SÜRÜŞ KONFORU ARTIYOR

Dijital yan ayna monitörü ile birlikte sürüş güvenliği ve konforu daha ileriye taşınıyor. Her türlü yol koşulunda çevreyi daha geniş açıyla ve net bir şekilde görülmesini sağlayan dijital aynalar, kazalara sebep olabilen kör noktayı da tamamen ortadan kaldırıyor. Yağışlardan ve kirden etkilenmeyecek şekilde tasarlanan dijital aynalar, aynı zamanda kameralarında yer alan ısıtma özelliğiyle, soğuk havalarda buzlanma ve buğulanmaların önüne geçiyor. Lexus'un geliştirdiği dijital aynalar, aracın dışarısına yerleştirilen şık tasarımlı kameralar ile içeride ön sütunlara yerleştirilen iki adet 5 inç'lik yüksek çözünürlüklü ekranları bir araya getiriyor. Ergonomik tasarıma sahip sistem, sürüşün daha az baş hareketiyle gerçekleşmesine imkan tanıyor ve böylece sürücünün daha az yorulması sağlanıyor. Sürüş sırasında aracın etrafını kontrol ederken daha az baş hareketi gerektiriyor ve sürücü üzerindeki yükü azaltarak daha rahat bir sürüş sağlıyor. Bununla birlikte dijital aynalar park manevraları sırasında otomatik olarak hareket ederek en iyi görüş açısını sağlıyor. Ekran üzerinde yer alan referans kılavuz çizgileriyle daha güvenli sürüş ve park manevraları gerçekleştirilebiliyor.

Buzlanan camları 2 dakikada temizliyor

Soğuk kış günlerinde aracınızın buzlanan camını temizlemek oldukça yorucu ve zordur. Ayrıca buzu parça parça kazımak aracın camlarını da çizebiliyor. Karcher şarjlı EDI 4 buz kazıyıcı ile aracın tüm camlarını sadece iki dakikada temizlemek mümkün. Ayrıca dönen diski ve altı adet sağlam plastik bıçağı sayesinde tek bir hareketle cama yapışmış buzları söküp atan kompakt buz kazıyıcı yuvarlak kenarları sayesinde herhangi bir çizik oluşmasını da engelliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA