Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

37 yıllık rüya

Beşiktaş her maç üstüne koyarak zirveye çıkardığı basketboluyla bu yılın zirvesinin de sahibi oldu. Aslında uzun yıllar konuşulacak heyecanda ve kalitede bir final yaşadı Türk basketbolu, Türk sporu... Kaç final serisi hatırlayabiliriz bugüne kadar, her maçı 12 bin-15 bin arası seyirciyi salonlara çeken; iki gün öncesinden biletleri biten? Beşiktaş taraftarı play-off maçlarının başından itibaren takımına ve şampiyonluğa inanarak müthiş bir enerji yarattı. Takım da, maksimum düzeyde birbirlerine bağlanarak, her biri tek tek ayakta alkışlanacak bir başarının sahibi oldu.
Dün maç o kadar çok el değiştirdi ki... Bir girenkaçan şut, bir alınan-alınamayan ribaund oyunda büyük etken oldu. Maçın kopmayan akışında son dakikalara başabaş girileceği aşikardı. Son 4 dakikada Arroyo'nun kendi kaçırdığı şutta aldığı ribaund ve Erceg'e yarattığı üç sayılık isabetle, yine son iki dakika içinde Serhat'a yarattığı başka bir üçlük Beşiktaş'ı şampiyonluğa götüren, sezonun highlight videosuna girecek değerde pozisyonlardı.
Bence serinin en enterasan bölümü, kısıtlı kadronun kendine daha da özgüven yaratıp taraftarın da müthiş katkısını kullanarak ortaya çıkardığı büyük performanstı. Maçın en iyi oyuncusu Kerem Tunçeri, maçın kaderinin yazıldığı son 6 dakika içinde Vujacic ile beraber kenarda beklemek zorunda kaldı bu geniş kadroda...Bitti denilen seriyi Efes'e getiren Kerem Gönlüm'ün de faul probleminden uzun süre bankı ısıttığı dakikalarda maç nasıl akarsa aksın kaderin onların elinden yazılacağını bilen Arroyo, Hawkins, Erceg, Serhat uzun süre sahada kalacaklarının güveniyle yorgunluklarına rağmen çok üst düzey oynadılar.
Beşiktaş taraftarını play-off'un MVP'si sıralamasında en üstlere alırken takımına her maç ufak kurgular artısıyla en doğru basketbolu oynatan Ergin Ataman'ı da yanlarına koyuyorum. Hücumdasavunmada her işe imzasını atan Hawkins, bu becerisine en son maçta rakibin oyun kurucusuna baskı yapmayı da ekleyerek herkesin MVP'si oldu saha içinde...
37 yıl sonra her Beşiktaşlı'nın rüyası olarak gelen bu şampiyonluğa paha biçmek mümkün değil. Ama onların belki bugün düşünmeye sıra gelmeyen asıl başarıları önümüzdeki sezon Euroleague'e direkt katılma hakkını elde etmek oldu. Bu sene Türkiye'de oynadıkları basketbolun kalitesini ve değerini arttırarak Avrupa'ya ihraç şansı yaratarak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA