Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Hakemler dinleniyor mu?

Üst klasman hakemi Vedat Yüksel, Mersin Amatör Kümede kendisine maç verilmeyince, Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyesi Seyfi Gözaydın ile bir telefon görüşmesi yaptı. Yüksel, bu görüşmede Gözaydın'a çirkin sözler söylediği ve hakaret ettiği gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.
Şimdi burada duralım.
Disiplin Kurulu'na sevk eden Hukuk Kurulu....
Yazının altındaki imza Av.Ergin Akçay....
Disiplin Müfettişi...
4.11.2009 tarih ve 534-2 sayılı yazıda Vedat Yüksel'in savunmasını istiyor. Kural bu. Öyle bir ifade kullanılıyor ki, yenilir-yutulur lokma değil....
Vedat Yüksel'e gönderilen yazı aynen şöyle:
"Sayın Vedat Yüksel, 16.10.2009 Cuma günü saat 19:15'de 0532 473... numaralı telefondan Merkez Hakem Kurulu üyesi Sayın M.Seyfi Gözaydın'ın 0535 621 .... numaralı telefonunu arayarak gerçekleştirdiğiniz görüşme esnasında Sayın Gözaydın'a 'Sen Allah mısın lan, o.....çocuğu (...) Mersine gel de erkekliğini o zaman göreceğim' şeklinde beyanda bulunduğunuz ve daha sonra 'sülaleni....' şeklinde bir sözle cümlenize başlamanız üzerine, Sayın Gözaydın tarafından telefonun kapatıldığı tarafımızdan tespit edilmiştir.
Açıklanan bütün bu nedenlerle, 04.11.2009 tarihinden itibaren TEDBİRLİ OLARAK Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş bulunmaktasınız. Konuyla ilgili savunmanızı 48 saat içerisinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 0 212 323 ..... numaralı faksına göndermenizi, aksi takdirde savunma hakkınızdan vazgeçmiş sayılacağınızı bilgilerinize sunarız.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Av.Ergin Akçay
Disiplin Müfettişi"
'

TESPİT EDİLMİŞTİR'İN ANLAMI
Bu yazıdaki "Sayın Gözaydın tarafından telefonun kapatıldığı tarafımızdan tespit edilmiştir" ifadesi "acaba hakemler de mi dinleniyor?" sorusunu akla getirdi. Yoksa hukukçu ve bir disiplin müfettişi olarak Av.Ergin Akçay böyle bir ifadeyi nasıl kullanır?
"Tespit edilmiştir" ifadesinin yorumu dinlenmişten geçiyor. Çünkü o saatte Merkez Hakem Kurulu üyesi Seyfi Gözaydın ile bir arada olduğu düşünülemez. Akıllara takılan bir başka soru da şu: Oğuz Sarvan başkanlığındaki Merkuz Hakem Kurulu'nun, Bülent Demirlek, Vedat Yüksel, Hakan Sivriselvi ve Cem Deda'ya maç vermemesinin nedeni de telefonlarının teknik takip izlemelerinden mi kaynaklanıyor?

MHK AÇIKLAMA YAPMALI
Şimdi hakemler diken üzerinde.
Çoğunun korkusu yok.
Merkez Hakem Kurulu da korkmadığını gösterip, Demirlek, Yüksel, Deda ve Sivriselvi'ye neden maç vermediğini açıklamalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA