Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hayvanlar tamam da...

Ömür Gedik'e derin bir sempati beslerim. İyi yazarlığının yanısıra hayvanseverliği için... Ömür, kuruculuğunu üstlendiği HAÇİKO adlı dernekle muhtaç hayvanların yeni umudu oldu.
Benzemez Kimse Sana yarışmasıyla da hem derneğinin ismini daha geniş kitlelere duyurdu, hem de bağışlarla desteklenmesini sağladı.
Final bölümünde Ömür'den tüm hayvanseverlerin yüreğine su serpen önemli bir haber aldık.
Bilirsiniz, içinde hayvanların yer aldığı yabancı film ve dizilerin kapanış jeneriğinde 'Bu yapımda hiçbir hayvana zarar verilmemiştir' şeklinde bir ibare yer alır.
HAÇİKO da bundan böyle hayvanların rol aldığı dizi ve filmleri denetleyecek ve uygun gördüğü taktirde derneğin imzasıyla jeneriğe aynı ibareyi yazacakmış.
Zamanında filmlerde atların öldüğü, dizilerde köpeklerin bakımsızlıktan yaşamını yitirdiği, şov programlarında tavşanların telef olduğu şeklindeki haberler, biz hayvanseverlerin yüreğini burkmuştu. Ömür ve HAÇİKO sayesinde dostlarımız artık kendilerini daha güvende hissedebilecekler.

İRONİK BİR MESAJ
Eh, bu gelişmenin ardından yazarınız ironik bir mesaj vermeden duramaz tabii...
Setlerin ağır koşulları yüzünden yaşamını yitiren, hastalanan, psikolojileri bozulan, medeniyet dışı şartlara mahkum bırakılan 'dizi insanları' için de bir dernek 'denetleyici' olamaz mı acaba? Zira bizim dizilerin final jeneriğinde 'Bu yapımda hiçbir insana zarar verilmemiştir' ibaresine fazlaca ihtiyaç var!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA