Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Tövbeler olsun’ yeni ‘kaynanalar’ olabilir mi?

Bana göre rahmetli Tekin Akmansoy ağabeyim, tiyatro ve televizyonun en devrimci karakterlerinden biriydi. Kaynanalar diye bir dizi yaptı ki, dünyada sitcom türünün ilk örneği oldu. Tiyatrodaki en cesur devrimi ise benim gibi bir yeteneksizi sahneye çıkarmasıydı. Göktaşı'nı Ankara Büyük Sahne ve İstanbul Cemal Reşit Rey'de oynamak, onun sayesinde hayatımın en güzel anılarından biri oldu.
TRT 1'in yeni dizisi Tövbeler Olsun'u her izleyişimde Tekin ağabeyi rahmet ve özlemle anıyorum. Çünkü orada Güven Kıraç'ın canlandırdığı Kayserili zengin iş adamı, halk bilgesi Namzet karakteri bana Kaynanalar'da Tekin Akmansoy'un oynadığı Nuri Kantar'ı hatırlatıyor. Tekin ağabey hayatta olsaydı, hemen telefonla arar ve kendi dizisinin nasıl hunharca taklit edildiğini 45 dakikalık kısa (!) bir konuşmayla anlatırdı.
Dizide Güven Kıraç'a eşlik eden Erkan Can, Ünal Silver, Çiçek Dilligil gibi tecrübeli oyuncular da kadroyu Şampiyonlar Ligi'ne çeviriyor. Bu arada Latife'yi şahane oynayan İpek Tuzcuoğlu'nu yeniden dizilerde görmek de keyifli. Hele Asmalı Konak'taki Dicle karakterinin türevlerinden sıyrılmış olarak... Oh be, yemenisiz İpek de varmış...
Ekrandaki bunca keyifsizlik arasında şöyle ailece izlenecek neşeli bir diziye vesile olan Hasan Kaçan ve ekibine yürekten teşekkür...

Böyle ceza mı olur?
Görüntü Adıyaman'dan haber bültenlerine düştü. Omuzları apoletli otobüs firması görevlileri koltuklara kurulmuş. Direksiyon başında ise 10 yaşında bir çocuk. Daha ayakları pedallara bile zor ulaşıyor. Şehirlerarası yolda otobüsü bir çocuk kullanıyor, firma görevlileri de neşe içinde onu izleyip videoya çekiyorlar. Bununla da yetinmeyip, görüntüyü sosyal medyada paylaşıyorlar. Trafik suçu değil, adeta insanlık suçu...
Gelin görün ki, kimlikleri tespit edilen o görevlilerin çalıştığı otobüs firmasına 2453 lira para cezası kesilmiş, hepsi bu... Demek oluyor ki, 2500 lirayı gözden çıkaran herkes çoluğuna çocuğuna şehirlerarası yolda otobüs kullandırabilir!..
Peki o firmanın ismi ne? Bilinmiyor. Çünkü hiçbir haber bülteninde geçmedi. Oysa o firmanın ismi, logosu ekranı doldurmalıydı. Asıl ceza işte o zaman kesilmiş olurdu...

Konuk uyudu, izleyici ne yapsın?

Akit TV'deki programın ismi Açık Söz'dü. Gelin görün ki, stüdyoda 'açık göz' bulmak pek zordu. Program sabaha karşı 01.00 sularına sarkınca uzman konuk Dr. Lütfü Özşahin koltuğunda kestirmeye başladı. Gözlerini açık tutmakta hayli zorlanan uzmanımız, duyamadığı pek çok soruyu da geçiştirmek zorunda kaldı.

İyi tatiller efendiler
Önce Tuzla'da, sonra Antalya'da iki sapık, köpeklere tecavüz ederken vatandaşlar tarafından videoya çekilip polise ihbar edildi. Polis geldi, her ikisini de karakola götürüp ifadelerini aldı. Suçları görüntülerle sabit olmasına rağmen Kabahatler Kanunu uyarınca 'mala' zarar vermekten 600 küsur lira para cezasına çarptırılıp, yeniden aramıza salındılar.
Meclis, Hayvanları Koruma Kanunu'nu yine gündemine almadan, oylamadan tatile çıktı. İyi tatiller efendiler... Siz dönene kadar kimbilir kaç hayvan daha tecavüze, eziyete, işkenceye maruz kalacak.
Sevgili vatandaşlar, siz de onlar tatilden dönene kadar hayvanınıza, çoluğunuza, çocuğunuza mukayyet olun...

Gaf kürsüsü
Ünlü jokey Halis Karataş'ın atını dövmesi, hayvanseverlerden büyük tepki aldı. Karataş, daha sonra özür diledi.

Zap'tiye
Portekiz'de düzenlenen Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final maçlarına 'futbol' deniliyorsa, bizdeki 'kör dövüşüne' mutlaka başka bir isim verilmeli. (Bence Federasyon, pandemi mazeretinin ardına sığınıp bizim ligleri uzun bir süre ertelemeli)

Ne demiş?
Star TV muhabiri sordu: "Flörtöz müsünüz?" İrem Derici yanıtladı: "Bir mutfak aleti olsaydım, fritöz olurdum. Sırf adı flörte benziyor diye.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA