Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Paranız düştü beyefendi...’

Charlie Chaplin ya da sinemada bilinen ismiyle Şarlo'nun kaleminden çıkan harika hikayeye değerli dostum İsa Altun'un sosyal medya hesabında rast geldim. Herkesin, yaptığı en küçük hayrı bile gözümüze soktuğu şu günlerde paylaşmak istedim:
"Küçük bir çocukken babamla bir sirk şovunu izlemeye gittik. Bilet sırasında uzun bir kuyruk vardı ve önümüzde anne, baba ve altı çocuktan oluşan bir aile vardı. Fakirlik, hallerinden belliydi, elbiseleri eski ama temizdi. Çocuklar sirkten bahsederken çok mutlu görünüyordu. Onların sırası gelince, babaları gişeye geçti ve bilet fiyatını sordu. Gişe çalışanı ona bilet fiyatını söyleyince adam kekelemeye başladı ve dönüp karısının kulağına bir şeyler fısıldadı. Mahcubiyet, yüzünden kolayca okunuyordu. Birden babam cebinden 20 dolar çıkardı ve yere attı. Sonra da eğilip yerden aldı ve adamın omzuna dokunarak şöyle dedi: 'Paranız düştü beyefendi...' Adam babama baktı ve gözleri dolarak; 'Teşekkür ederim efendim' dedi. Onlar içeri girdikten sonra babam beni elimden çekti ve kuyruktan çıktı. Çünkü babamın, adama verdiği 20 dolardan başka parası yoktu.
O günden beri babamla gurur duyuyorum ve o iki dakika benim hayatımda izlediğim en güzel şovdu. O gün izleyemediğim sirk şovundan eminim daha güzeldi..." (KAYNAK: Charlie Chaplin, Kevin J. Hayes)
Bu hikayeyi köşe için yazdığım gün, banka otomatından para çekmeye hazırlanırken önümdeki yaşlı adamın parasını haznede unuttuğunu fark ettim. Adama yetişmek için attığım depar Usain Bolt'u bile kıskandıracak kıvamdaydı. O para meğer adamın emekli maaşı imiş. Beni dualarla donattı. Ben de Allah'a şükrettim, bana iyilik yapma fırsatı verdiği için...

Bültenlerde 'Güzel Haberler' köşesi olsun

Sizi bilmem ama her gün en az beş ana haber bülteni izlemek zorunda olan benim içim karardı. Vallahi üçüncüsünden sonra psikolojik destek alma ihtiyacı duyuyorum. Cinayet, felaket, kan, ızdırap, işkence, tecavüz... 'İyi haber, haber değildir' diye son derece köhne bir habercilik anlayışımız var ne yazık ki... Oysa milletin bu dönemde iyi habere, umuda ihtiyacı var.
Adam işten güçten yorgun halde evine gidiyor. Ailesiyle sofraya oturup rahatlayacak. Ama karşısında açık olan haber bülteni buna izin verir mi? Yüreği kurum bağlıyor doğal olarak... Üstelik bu haberler hâlâ RTÜK'ün 'Genel İzleyici' logosuyla yayınlanıyor. Ailece delirin diye herhalde...
Durum böyleyken, haberci dostlarıma naçizane bir tavsiyem olacak: Bültenin son bölümüne güzel, müjdeli, insanın içinde güller açtıran, gelecek adına umut veren haberlerden bir buket yerleştirin. Bari ağzımızı çalkalamış olalım...

Çocukluğumun en güzel şarkısı

Filiz Akın'ı sosyal medyadan ilgiyle takip ediyorum. Çünkü insanın kalbine dokunan harika paylaşımlar yapıyor. Son olarak oğlu İlker İnanoğlu ile pandemi tedbirleri sonrasında bir kavuşma anı vardı ki, bana göre bugüne kadar oynadığı tüm anne sahnelerini gölgede bırakacak kadar dokunaklıydı.
Filiz Akın, geçenlerde bir gece görüntüsü paylaştı. Sessizliğin içinde kıyıdan hafifçe uzaklaşan küçük bir balıkçı teknesinin motor sesiydi: 'Pata pata pata...'
Ben bir deniz çocuğuyum. Hayatımın ilk yılları Marmara Adası'nda o sesi dinleyerek geçti. 10 beygirlik Kohler ya da Volvo Penta çıkarır o sesi... Bir de pancar motoru... Sabah gün aydınlanırken, çarşaf gibi suda incecik bir iz bırakarak kısmetine yol alan bir balıkçı teknesinin sesi... 'Pata pata pata...' Çocukluğumun en güzel şarkısı...
Hatırlattığın için teşekkürler Filiz Akın...

Gaf kürsüsü

İstanbul Üniversitesi mezunu 14 yıllık reklamcı yarışmacı, Kim Milyoner Olmak İster?'de "Buz gibi ne anlama gelir?" şeklindeki ilk soruda hem süreyi aştı hem de yanlış cevap verip elendi. (Doğru yanıt, 'Kesinlikle' olacaktı)

Zap'tiye

30 Ağustos'ta diz çöktürdüğümüz kim varsa, bugün yine etrafımızı sarıp diklenmeye başladı. Tek farkları, o günkü gibi karşımıza çıkacak cesaretten mahrum olmaları... Zafer Bayramımız kutlu olsun!

Ne demiş?

Beyaz TV'de Nur Viral'ın sunduğu Hayatta Her Şey Var programında bir izleyici "Kocam Fahriye Evcen'e aşık, bunun günahı var mı?" diye sorunca afallayan ilahiyatçı Yusuf Kavaklı "Koca, eşine aşık olmalıdır. Güzel kadın sahibinedir" diye yanıt verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA