Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Korona hastası 72 saatte 5 düğüne giderse...

Evet, giderse ne olur? Olacağı belli... Onlarca kişiye virüs bulaştırır.
Olayı Kayseri Valisi Şehmus Günaydın anlattı. Covid- 19 testi pozitif çıkan ve evde karantinada olması gereken 80 yaşındaki kadın sokakta yakalanmış. Kadına son 72 saat içinde ne yaptığını sormuşlar, 5 ayrı düğüne katıldığını söylemiş. Filyasyon (bulaşma takibi) çalışması sonucu kadının onlarca kişiye virüsü bulaştırdığı anlaşılmış...
Konya'da karantinada bulunması gereken onlarca kişinin hastalığını gizleyip çalışmaya, gezmeye, düğün ve toplantılara katılmaya devam ettiği belirlenmiş... Bursa'da gizlice kına töreni yapılan düğün salonuna baskın, katılanlara 72 bin lira ceza... Antalya'da yasak olmasına rağmen sokak düğünü yapıp halay çekenlere takibat... Aksaray'da karantinada bulunması gereken Covid-19 hastası, üstelik bir de alkollü trafiğe çıkıp polisin dur ihtarına uymayarak kaçıyor. Uzun bir kovalamacanın ardından güçlükle yakalanıyor.
Bu devlet, pandemiyi yenmek için var gücüyle çalışıyor. Sağlık Bakanı'nı her akşam basın toplantısında yorgun gözleriyle tedbirler için yalvarır gibi konuşurken görünce içim parçalanıyor. Son 8 günde tam 13 sağlık çalışanımızı koronavirüse kurban vermişiz. Bu insanlara yazık değil mi?
Vatandaşın devlete omuz verme zamanı geldi de geçiyor. Bu bir savaş. Var olma mücadelesi. Seferberlikten haberi olmayanların da cepheye koşma zamanıdır. Kimse sizden fazla bir şey istemiyor. Zorunlu olmadıkça evinizden çıkmayın. Özellikle de risk altındaki yaşlılar ile taşıyıcı konumunu sürdüren çocuk ve gençler...
Tatile gitmeseniz de olurdu ama madem gittiniz, büyük kentlere dönüşte en az 14 gün boyunca kendinizi karantinaya alın, kimseyle temas etmeyin. Şu garip kulunuz, eşi ve çocuğuyla birlikte 6 aydır burnunu kapıdan dışarı çıkartmıyor. Biz de isterdik tatile çıkmayı, Altınoluk'ta, Küçükkuyu'da yüzümüze hasret büyüklerimizi ziyaret etmeyi ama yapmadık, yapamadık. Sadece kendimizi düşündüğümüzden değil, 'herkesi' düşündüğümüzden... Allah'a çok şükür, yazılarımı evden gönderebiliyorum. Ama işim fiziki olarak dışarıda olmayı gerektirseydi de aynı hassasiyeti gösterir, önlemlere harfiyen uyar, hem ailemin, hem yakınlarımın, hem de temas edeceğim herkesin sağlığını düşünürdüm. Bunun adı fedakarlık ya da kahramanlık değil. İnsan olmanın gereği...
Devlet sizden sadece 'insanlık' bekliyor. Daha fazlasını değil...

Güzel aşklar diyarı Kapadokya
Dünyanın 8'inci harikası Kapadokya, yıllar önce Asmalı Konak ile adım atmıştı diziler evrenine. Hem yerli, hem de yabancı pek çok turist bu diziden sonra rotasını Ürgüp'e çevirmişti. Daha sonra bölgede pek çok dizi çevrildi. Sadece dizi mi? Dünyada ses getiren pek çok aksiyon ve bilim kurgu filmine de ev sahipliği yaptı Kapadokya...
Atv'nin yeni dizisi Maria ile Mustafa da kendine mekan olarak Kapadokya'yı seçmişti. Ne yalan söyleyeyim, ilk bölümde yönetmen Faruk Teber'in seçtiği muhteşem manzaralar ve dudak uçuklatan iç mekanlara dalıp gitmekten, kaçırdığım pek çok sahneyi geri sararak izlemek zorunda kaldım.
Senaryo aslında tanıdıktı. İki düşman aile, töreler ile gerçek aşkı arasına sıkışıp kalan bir delikanlı, bir yabancı gelin, ihtiraslı bir rakip vs... Ancak işin içine duru oyunculuklar ve harika bir reji girince Maria ile Mustafa sürüden ayrılmış. Bu arada başrol oyuncuları Hilmi Cem İntepe ile Jessica May'in kimyalarının tutması da diziye ayrı bir lezzet katmış. Beni tek hüzünlendiren ise merhum Haldun Boysan'ın sahneleriydi. Allah gani gani rahmet eylesin.
Kapadokya'nın anlamı 'güzel atlar diyarı'... Görünen o ki, adı bir kez daha 'güzel aşklar diyarı'na çıkacak...

Gaf'let kürsüsü
Sivas Numune Hastanesi yönetiminin, çalışanlarına gönderdiği mesaj akıl uçuracak cinstendi: "Covid-19 testi pozitif çıkan personel, koruyucu ekipman kullanarak işbaşı yapsın."

Zap'tiye
Millet ısrarla maskesini kolunda taşıyor. Saat firmalarının yerinde olsam maske görünümlü kol saati yapardım!

Ne demiş?
Atv muhabiri Meryem Nas, Zincirlikuyu Metro İstasyonu'ndaki özel güvenlik görevlisini maskesini çenesine indirdiği ve yasak alanda sigara içtiği için uyardı. Adamın yanıtı "Terbiyesizlik yapma" oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA