Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Apartmanınızdaki Covid’liyi bilmek ister misiniz?

Bu tartışma bir süredir sosyal medyada devam ediyor. Aynı apartmanı paylaştığınız Covid-19 pozitif kişinin bilgilerinin cep telefonunuza gelmesini arzu eder misiniz? Benim cevabım net: Tabii ki isterim. Zaten pandeminin ilk gününden beri bu köşede savunuyorum, "Apartmanımdaki, sitemdeki hatta mahallemdeki koronalı hastayı bilmek benim en doğal vatandaşlık hakkımdır. Bunlar neden benimle paylaşılmıyor?" diye... Neymiş efendim, paniğe sebep olurmuş. Yahu her gün Sağlık Bakanı'nın açıkladığı 70 ölüm, 1800 yeni vaka beni etkilemeyecek de komşumun Covid-19 pozitif olması mı beni paniğe sürükleyecek?
Bu bilginin bana mutlaka ulaştırılması lazım, ki onu gördüğümde asansöre binmeyeyim. Boş bulunup da ziyaretine gitmeyeyim. Ortak kullanım alanlarında çok daha dikkatli ve özenli olayım. Koronalı olduğu halde dükkanında çalışmaya devam eden dönerciden dürüm almayayım. Canımı koruyayım...
Diyeceksiniz ki, onlar zaten karantinada ve izole haldeler. Siz öyle sanın. Daha geçen hafta açıklandı, karantinada olması gereken 125 bin kişi elini kolunu sallayarak aramızda dolaşıyormuş. HES kodu herkes için zorunlu olmalı. Covid'linin nerede olduğunu sadece devlet değil, ben de bilmeliyim. Böylece herkes, hepimiz, pandemi cephesinin jandarması, polisi oluruz.
Çin'in virüsü nasıl yendiğini kimse unutmasın. Adamlar kesin izolasyon için hastaların evlerinin camlarına tahtalar çaktılar, kapılarına kaynak yaptılar.
Biz ise bu 'gevşeklik' ile yoğun bakımda her gün 70'er 70'er yüzüstü can vermeye devam ederiz...

Şiir sesli adam



Sizin de farklı iç sesleriniz var mı? Mesela ben bir şiir kitabının sayfalarını karıştırırken okuduğum mısralarda iç sesim İbrahim Sadri olur. İşte başlıkta 'Şiir sesli adam' deyişim bundandır. Şiirler onun sesinde anlamını bulur. Benim için İbrahim Sadri, dizelerin akciğeridir sanki...
Hafta sonları Atv ekranlarındaki Kahvaltı Haberleri'yle uyku mahmuru ilk çaylarımın eşlikçisidir. İşi de zordur hani. Bir yandan bültendeki vahşet, cinnet, felaket haberlerini sunup, aynı zamanda naif şair kalbini korumak meseledir tabii ki.
İşte o 'Şiir sesli adam' yeni albümünü çıkardı. İçinde hem kendi şiirleri hem de Nurullah Genç, Bahattin Karakoç, Serap Kadıoğlu, Ahmet Özel ve Cahit Zarifoğlu gibi usta şairlerin dizeleri var. Sadece şiir mi? Her eserin ruhuna uygun özel olarak bestelenmiş ve Kubilay Doğan'ın kadife sesiyle yüreklerimize sakinleştirici bitki çayı gibi akıttığı müzikler de kadayıfın kaymağı olmuş. Albümün müzik yönetmeni Fikret Hasani de düzenlemeleriyle albüme ayrı bir keyif ve değer katmış.
Tavsiyem, 'Reçelli Ekmek' adındaki CD'yi bir yumuşak koltuk ve sıcak kahve eşliğinde tesisatınıza koyup, şiir battaniyesinin altında 40 dakikalığına günlük hayatın hayhuyundan kurtulmanız.
Bir de uyarı: Eğer anne yaranız henüz kabuk bağlamamışsa, albümün üçüncü sırasındaki İbrahim Sadri şiiri Hoşçakal Anne'yi hemen atlayın...

"Fener'e helal olsun"

Fenerbahçe, yeni transferi Cisse'yi, resmi internet sitesinden Şener Şen'in pilot Vecihi'yi canlandırdığı Gülen Gözler filminden bir sahne ile duyurdu. Filmin yapımcı ve yönetmeni merhum Ertem Eğilmez'in oğlu Ferdi Eğilmez ise hakkını twitter'dan helal etti:
"Bu tanıtım hoş tabii ama kulübümüzün bilmesi adına söylüyorum, bu tarz tanıtımlar ya telife ya da izne tâbi tasarruflardır. Umarım senarist varisleri ve oyuncular da aynı niyetle davranır ama Arzu Film olarak bizim bir hakkımız varsa -ki var- helal olsun diyorum."

Gaf kürsüsü

Antalya-Denizli seferini yapan şehirlerarası otobüsün şoförü, araç hareket halindeyken sağ eliyle cep telefonundan internete giriyor, sol eliyle çekirdek çitliyordu. Şoförün maskesi de çenesinin altındaydı.

Zap'tiye

Muhteşem Yüzyıl'ı "Atalarımız zamanlarını sürekli haremde mi geçiriyordu?" diye eleştirmişlerdi. Uyanış: Büyük Selçuklu dizisini ise "Atalarımız hep elde kılıç savaşmıyorlardı ki. Dizinin entelektüel yönü eksik" diye eleştiriyorlar. Tarihi dizi senaryosu yazmak ne zormuş!

Ne demiş?

Show Haber muhabiri sokaktaki gence sordu: "Maske takmadığınız için işten tazminatsız kovulsanız hoşunuza gider mi?" Delikanlı cevabıyla şaşırttı: "Gider tabii, niye gitmesin?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA