Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir, iki, üç... Tıp!

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddette sözün bittiği yerdeyiz. Artık söylem değil, eylem zamanı. Sizi bilmem ama ben artık daha fazla kana bulanmış doktor önlüğü ve kırılmış stetoskop görmek istemiyorum.
Peki Beyaz Kod uygulaması ve sözde caydırıcı cezalar tek başına çözüm mü? Asla değil. Sağlık çalışanlarına karşı şiddet uyguladığı kanunen belgelenmiş olanlar, tecrit edilmeli. Nasıl mı? Öncelikle sağlık ve sosyal yardım şemsiyesinin altından çıkarılmalı. Ücretsiz muayene, tedavi ve ilaçtan faydalanmamalı. Her türlü sosyal yardım ve sigorta hizmetinden mahrum bırakılmalı. Hatta cezalarının bir bölümünü hastanelerin acil servislerinde yer silerek çekmeli ki, tıp mesleğinin kutsallığını idrak etsin. Bakın o zaman "Aman doktor, canım doktor" diye inim inim inliyor mu, inlemiyor mu...
Bu memlekette doktor olmak kolay değil. Önce yüz binlerce rakibinin arasından sıyrılıp tıp fakültesini kazanacaksın sonra en az 6 yıl dirsek çürüteceksin. Uzmanlık, branş eğitimi, mecburi hizmet de cabası... Muayenehane açacak paran, özel hastaneye kapak atacak dayın yoksa, en ücra devlet hastanelerinde, en ilkel sağlık ocaklarında üç paraya günde 50 hastanın ağız kokusunu çekeceksin. Nöbetten nöbete koşup, evine barkına, evladının kokusuna hasret kalacaksın. Pandemi döneminde olduğu gibi cephenin en önüne geçip, milletin için hayatın pahasına savaşacaksın. Kardan yolu kapanan köydeki hamile kadın ile bebeğini kurtarmak için tipinin, ayazın ortasında bir kar küreyicinin ardına takılacaksın. Sonra da bir maganda gelip, daha önce kurtardığın 500 canı hiçe sayarak kafana sıkacak...
Gelelim işin daha da ibretlik kısmına: Meslektaşlarının öldürülmesini protesto etmek isteyen hekimlerin karşısına polis dikildi. Yaşanan itiş kakış sırasında bir polis fenalaştı. Peki ona kim yardım etti? Az önce engellemeye çalıştığı doktorun biri...
Diyeceğim o ki, tıp hepimize lazım. Öyleyse "Bir, iki, üç, tıp" oynamayı bir an önce bırakalım...

Yeterince yatmadın mı Teoman?
Bu köşenin müdavimleri biliyor, Teoman şarkılarının bende ayrı bir yeri, karşılığı vardır. Her şarkısı beni alır, ayrı bir yıla götürür. Hele Bülent Ortaçgil ile Açıkhava'da verdikleri konserin kayıtlarından oluşan özel albüm, adeta müzik tesisatıma kaynamış haldedir.
Gelin görün ki, bu kadar yetenekli bir müzisyenin bu denli tembel ve kendi işine özensiz olması beni çok üzüyor. Bu yıl Açıkhava'da yine yıllanmış şarkılarını söylemek zorunda kaldı. Tabii ki hepsini seviyoruz ama insan biraz da yeni bir şeyler dinlemek istiyor.
Teoman'ın son albümünün üzerinden kaç yıl geçti hatırlamıyorum. O albümden sonra müziği bıraktığını söylemiş ama sonra kararından vazgeçmişti. Şimdi bir hayranı olarak samimiyetle kulağına fısıldamak istiyorum: "Müziğin seni bırakmasına izin verme Teoman..."



Meşhur olmayan pideci: Hakan

Dükkanın tabelasına Altınoluk'taki Narlıaltı'nda rastladım: "Meşhur Olmayan Pideci Hakan" yazıyordu. Oysa yıllardır hep "Meşhur Baklavacı" ya da "Meşhur Köfteci" tabelalarına alışkındık. Merak edip içeri girdim ve pideyi denedim. Lezizdi. Sonra lokantanın sahibi Hakan Bey'e sordum, "Bu isim nereden aklınıza geldi?" diye... "Bizimki aslında bir nevi protesto" dedi, "Memlekette meşhur olmayan aşçı, kebapçı, köfteci, midyeci kalmadı. Bizde kontra çektik..."
Eh, bu yazıdan sonra Hakan da meşhur olmaktan kurtulamayacaktır diye düşünüyorum.

Gaf kürsüsü
Son iki sezonun Süper Lig şampiyonunu maçlar başlamadan bilen astrolog Meral Çolak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un hayatına bir kadının gireceğini ve eşinden boşanacağını söyleyince programın moderatörü hemen müdahale etmek zorunda kaldı.

Zap'tiye
Türkiye'de kadınlar, erkeklerden ortalama 5 buçuk yıl fazla yaşıyormuş. Vah benim hemcislerime... Emeklilik yaşları kadınlardan uzun ama "hayattan emeklilik" yaşları daha kısa...

Ne demiş?
"Bir aileyi dağıtmaktansa, ömür boyu aile kurmamayı tercih ederim." (Atv'nin dizisi Sevmek Zamanı'ndan)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA