Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Siz ne modelsiniz?

Bir sözde model, güpegündüz Kadıköy'deki caddede ipli bikini ile yürüyor. Vatandaş "Ayıp değil mi? Burası kamuya açık bir alan" diyecek oluyor. "Model" kızımız (!) ağzına geleni söylüyor. Gelen polisler de onun bağırmasından, hakaretlerinden nasibini alıyor.
Kuveytli yazar olduğu iddia edilen Abdülaziz Ramir, sosyal medyasında T.C. nüfus kağıdı fotoğrafının altına "Dünyanın en ucuz cinslerinden biri 400.000 $ yatırım yapın ve hemen alın. Herhangi bir Arap'ın bunu alıp Türkiye'nin cumhurbaşkanı adayı olmasını, Mustafa Kemal'in heykellerini yıkmasını ve bir resmini yakmasını desteklemeyi düşünüyorum" diye yazıyor.
İmam Hatip Lisesi öğrencisi olduğunun altı kalın çizgilerle çizilen A.E.S. adlı gencin Atatürk fotoğrafına yaptığı saygısızlığın videosu sosyal medyaya servis ediliyor.



Trabzon'da bir genç, "Ben onu polislere direniyor sandım" diyerek bir Arap işadamını cadde ortasında yumrukluyor.
Bir genç, camide içki içtiği görüntüleri sosyal medyada paylaşıyor.
Sizce bunların hepsinin bir haftaya sığması tesadüf mü? Bence değil.
Aynı merkezden yönetilen sinsi bir sosyal darbeden fena halde şüpheleniyorum. Türk halkının hassas fabrika ayarlarıyla oynuyorlar. Dini değerler, cinsellik, Atatürk sevgisi ve yabancı düşmanlığı gibi ses getirecek tuşlara çekiçle vurup akordumuzu, ahengimizi bozmaya çalışıyorlar.
Araplara karşı başlatılan ırkçı saldırının hedefi ise tamamen "duygusal..." Türkiye'ye girecek sıcak paranın önünü kesmek istiyorlar. Gözlerini 3.1 milyar dolarlık Araplardan gelecek potansiyel paraya dikmiş olmalılar. Onun için bugüne kadar umursamadıkları bu ülke için bir anda "milliyetçi" kesildiler.
Peki biz bunları yer miyiz? Artık değil. Çünkü vatandaş artık her şeyin farkında çok şükür...

İnternette aslan avı
Joom adındaki alışveriş sitesine sipariş vereli bugün tam 15 gün oluyor. Ama siparişim henüz ulaşmadı. Siteye yazdım, cevap olarak dediler ki, "Hazırlanıyor. Biz siparişleri 15-45 gün içinde teslim ediyoruz. 45 günde alamazsanız o zaman müracaat edin."
Siparişim ne mi? Kızımın ısrarla istediği, kedilere giydirilerek onları minyatür aslanlar gibi gösteren peruk bir yele. Sözde onları bizim Elsa ve Anna'ya giydirip, "Bir aslan miyav dedi" şarkısı eşliğinde komik bir klip çekeceğiz. Fiyatı da 100 lira filan.
Yahu yıl olmuş 2023... Filipinler'e çiçek sipariş etseniz 36 saatte gönderiyorlar. 100 gramlık oyuncağı nasıl olur da 45 günde gönderirsiniz? Afrika'da safariye çıkıp gerçek aslandan bir tutam yele rica etsem, 4 güne dönmüştüm. (Hayvancağız beni yemek yerine, halime acıyıp "İstediğin kadar al abi, dükkan senin" derdi vallahi) Demem o ki. Joom ismini bir yere not edin ve sokağından bile geçmeyin.

Heykeli dikilecek Beşiktaşlı: NECİP UYSAL
O da tıpkı Fenerbahçe'nin Mehmetçik'i İsmail Kartal gibi. Vefakar, başarılı, zor günün dostu ama vitrini yok. Varlığı değil, yokluğu fark edilenlerden...
Necip Uysal bana göre Beşiktaş tarihinin en istikrarlı futbolcusu. Yönetim değişiyor, teknik direktör değişiyor ama her yeni gelen, bir süre sonra Necip'in vazgeçilmez olduğunu idrak ediyor.
Nereye koyarsanız o mevkiin hakkını veriyor. Kızağa çekiliyor, gık demiyor, azimle çalışmaya devam edip sonunda formayı sırtına geçiriyor. O da tıpkı İsmail Kartal gibi mütevazı, sade ve inançlı bir hayat tarzı seçmiş. Gece kulüplerinde değil, maç ve antrenmanlarda ter döküyor. Altındaki 10 milyonluk arabayla değil, tevazusuyla tanınıyor. Cüzdanından çıkardıklarıyla değil, çizgiden çıkardıklarıyla biliniyor.
Beşiktaş'ı sever, saygı duyarım. Ama taraftarı değilim. Bana "Çarşı'ya kimin heykeli dikilsin?" diye sorsalar hiç düşünmeden "Necip Uysal" derim.

Gaf'let kürsüsü
Bursa'da yakalanan hırsızlık çetesinin üyesi, polisler arasında götürülürken yüzsüzlükte sınır tanımadı: "Bir çıkayım belki evlenirim belli olmaz. Taliplerimi bekliyorum."

Zap'tiye
Azerbaycan askerinin kahramanlığı ve Bayraktar SİHA'ların isabetli vuruşlarıyla Karabağ'ın artık yeni bir sürümü var: "Ne oldu Paşinyan Volume 2.0"

Ne demiş?
"Tarlada 1 lira, markette 10 lira. Bu soru bitmiyor. Bunun adı ticaret değil, soygun be kardeşim!.." (Erkan Tan'ın a Haber'de yayınlanan Sabah Ajansı'ndaki isyanı)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA